Oeps, toch de verkeerde kleur? Zo krijg je haarverf uit je haar

Beauty

Oeps, toch de verkeerde kleur? Zo krijg je haarverf uit je haar

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

6 maart 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

6 maart 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Iedereen heeft weleens de neiging om diens haar drastisch te veranderen. Je hebt mensen die dan met een doos permanente verf voor de spiegel gaan staan of impulsief een pony knippen, maar dat zou jij niet doen. Toch? Eh.. Als je de volgende ochtend in paniek met pimpelpaars haar wakker wordt, geen paniek. Wij hebben de oplossing.

Het is het meest logisch om even langs de kapper te gaan als je toe bent aan een nieuwe kleur, maar een mens in paniek en logica gaan niet altijd samen. Probeer je zelf de haarstylist uit te hangen, dan helpen wij je wel. Zo krijg je in een handomdraai je oude vertrouwde lokken weer terug.

Lees ook: Doe je deze dingen met je haar in de winter? Dan wil je daar nu mee stoppen, zegt een haardokter

1. Gebruik een clarifying shampoo Hup, schoonmaken die handel. Hoeveel shampoo je gebruikt hangt af van de kleur: hoe intenser, hoe meer shampoo. De pH-formulering erin verwijdert opstapeling van oude resten, viezigheid en dus ook kleurpigment. Perfect toch? Zet een plastic badmuts op en laat het product z'n magie doen. Laat je haren tien minuten marineren en dan spoelen maar. Volg dit op met een hydraterend masker voor vijftien minuten, anders blijft je pH te hoog. Dat wil je niet, zo breekt je haar sneller en krijg je een pluizenbol. Het duurt ongeveer vijf keer wassen voordat de kleur er helemaal uit is. 

2. Citroen Nee, dit is geen recept, maar citroensap kan wonderen verrichten. Er zit namelijk absorbinezuur in, wat een vorm is van vitamine C. Het is een natuurlijke haarverlichter. Al jaren wordt het sap gebruikt om je haar lichter te maken, wanneer het in de zon komt ontstaat er waterstofperoxide. Dat verspreidt de kleurpigmenten om het zo goed mogelijk te laten verdwijnen. Om de kans nog meer te vergroten kun je het sap mixen met eigeel, honing en water. 

3. Baking soda en anti-roos shampoo Dit mengsel zal je haar exfoliëren en lichter maken, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Het kan namelijk je hoofdhuid irriteren, dus pas op en gebruik kleine beetjes. Voeg twee theelepels baking soda in een fles shampoo, schudden en proberen.  Lees ook: Haarbandhoofd of niet: zo kan iedereen de zwarte haarband rocken

4. Witte wijnazijn En als je helemaal ten einde raad bent, zou de alleskunner witte wijnazijn wel de oplossing kunnen zijn. Dit werkt het beste voor semi-permanente haarkleuren, maar het kan zelfs permanente verf verminderen. Meng 120 ml wijnazijn met 120 ml warm water, smeer dit soepje over je hele haar. In een douchemuts laat je dit effe vijftien tot twintig minuten zitten. Net als bij de clarifying shampoo moet je dit een paar keer doen, voordat er echt kleur uit gaat.

Voilà, wat huis- en tuin manieren om jouw natuurlijke haar terug te krijgen. Heb je geen zin om een DIY-ster te zijn? Ga dan toch even langs de kapper, daar lossen ze het wel op. Weet je ook zeker dat het goed komt. 

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen