Haarbandhoofd of niet: zo kan iedereen de zwarte haarband rocken

Beauty

Haarbandhoofd of niet: zo kan iedereen de zwarte haarband rocken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

4 maart 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

4 maart 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

De haarband maakt een comeback en nee, we hebben het niet over de roze, met strikjes bezaaide kinderversie die je moeder opzette als ze geen zin had om je haar te vlechten. Deze keer is het motto less is more: denk aan een katoenen haarband in het zwart of wit.

We horen je denken: er zitten natuurlijk risico's aan het dragen van zo'n haarband. Terwijl de ene persoon met een haarband eruit ziet Brigitte Bardot (of Blair Waldorf), krijgt de ander ineens een voorhoofd dat lijkt op een landingsbaan. Wij doken in de wereld van de haarbanden en vatten even samen hoe je er wel mee wegkomt.

De trend De zwarte haarband is terug van weggeweest. Je ziet hem overal en dat heeft alles te maken met de comeback van de zogenaamde yuppie-cultuur. De trend werd al een tijdje geleden geïntroduceerd door beroemdheden als Bella Hadid en Jennifer Lawrence, en inmiddels word je ermee doodgegooid. 

Na deze introductie toch wel nieuwsgierig geworden? We laten je graag zien ook hoe jij deze trend kunt omarmen. Aan jou de taak om een favoriet te kiezen.

Lees ook: Gevalletje liever niet meer doen: met nat haar je bed in duiken

1. Bad hair day We trappen af met een klassieker: de beruchte bad hair day. Herkenbaar scenario: je rolt met tegenzin je bed uit, werpt een blik in de spiegel, en ziet ineens dat je haar zo vet is dat je er een ei in kan bakken. Plots lijkt een buzzcut de meest aantrekkelijke optie. Maar voordat je impulsief naar de tondeuse grijpt, droogshampoo dan maar?

Hmm, dat kan... Maar wat dacht je van eens een haarband? Snel, simpel et voilà: je ziet eruit alsof je de ochtend fris en fruitig bent gestart, terwijl je eigenlijk een wasbeurt had kunnen gebruiken.

2. Sleek back Ben jij fan van die strakke, verzorgde look waarbij je haar netjes naar achteren is getemd? Kam je voorste plukjes strak naar achteren met een dosis haarlak of gel en bind ze samen in je nek met een klein elastiekje. Gooi er een haarband bij en je hebt geen last meer van die ontsnapte babyhaartjes. 

3. Curtain bangs Tja, die strakke sleek back-look is niet voor iedereen weggelegd. Heb je het liefst een paar plukjes in je gezicht? Probeer dan dit eens: scheid je voorste lokken of (curtain) bangs van de rest en doe je haarband in je haar. In plaats van dat deze nu naar achteren zitten, zitten deze plukjes nu dus voor je voorhoofd. Easy as that.

4. Sporten Voel je je nu toch een beetje te oud voor deze trend? Hoewel wij persoonlijk vinden dat zo'n tijdloze accessoire geen leeftijdsgrens kent, begrijpen we je punt. Maar geen paniek, je hoeft je echt niet buitengesloten te voelen. Trek de sportieve kaart en rock die haarband tijdens je rondje hardlopen of terwijl je een tennisbal over het net mept. Zo blijft het simpel maar zie je er toch goed uit. 

Hopelijk hebben we je zo een eindje op weg geholpen. Nee? Toch niet? Komt goed, gewoon even wachten op de volgende trend.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty