Hallo muggenbultenseizoen: welke tips werken nou écht?

Beauty

Hallo muggenbultenseizoen: welke tips werken nou écht?

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

15 mei 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

15 mei 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Ah, ieders favoriete seizoen is weer aangebroken: muggentijd. Joepie! Ben jij ook zo'n gevalletje dat elke zomer minstens twintig keer vol zelfmedelijden claimt 'dat ze jou ook altijd moeten hebben'? Guilty

'Zet gewoon een kruisje met je nagel,' klinkt het dan vaak genoeg, terwijl jij alleen maar met je ogen kunt rollen. Je hebt immers al duizend kruisjes gezet zonder enig verschil te merken. Maar wat werkt dan verdomme wel? Tja, dat is nogal persoonlijk. Omdat iedereen anders reageert op een beet, is er geen universeel wondermiddel. Daarom presenteren we je wat do's en don'ts, zodat je keuze genoeg hebt om te ontdekken wat voor jou werkt. Hopelijk zit er iets tussen dat de jeuk eindelijk stilt.

Don't- Krabben De impuls om te krabben is bijna onweerstaanbaar, maar het doet niks goeds. Krabben beschadigt je huid en kan die vervelende muggenbult openhalen, wat de jeuk alleen maar erger maakt.

- Citronella Doe jezelf een plezier en sla de citronella kaarsen over. Er is geen bewijs dat citronella muggen weert, dus bewaar dat geld liever voor iets nuttigers deze zomer.

- Licht uitdoen Als je 's avonds de ramen openzet en het licht aan laat staan, zien allerlei insecten dat inderdaad als een uitnodiging om binnen te komen. Voor muggen maakt het echter niets uit. Maak het jezelf dus vooral niet moeilijker dan het al is; die muggen vinden je toch wel, lamp aan of niet.

Lees ook: &C's grote anti-muggentest: van citronella tot ventilator, wat werkt nou écht?

Do… - Bezoekje aan de drogisterij Er zijn allerlei zalfjes die zouden helpen. We sommen even wat favorieten op, als je slim bent gooi je ze allemaal even in je winkelmandje, eentje zal er toch wel werken

  • Corticosteroïdenzalf: bekend als de ultieme 'muggenzalf'.

  • Ourganix lotion: bedoeld voor irritaties door eikenprocessierupsen, maar verrassend effectief bij muggenbeten.

  • Azaron: die oude vertrouwde stick die bij velen wonderen verricht.

  • Nestosyl: ook wel bekend als 'wondergel'. Zegt genoeg, toch?

  • Sudocrème: je weet wel, die crème die je op babybilletjes smeert, wie heeft het niet in huis?

- Trek je keukenkastjes open Geen zin om een fortuin uit te geven aan crèmepjes die uiteindelijk toch twee jaar in je badkamerkastje blijven verstoffen? Geen probleem, hier zijn wat slimme huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tegen de jeuk:

  • Tandpasta: de menthol erin verzacht de jeuk, al loop je wel rond als een dalmatiër.

  • Azijn: zowel appelciderazijn als gewone keukenazijn werkt prima.

  • Koperen cent: plak een koperen cent met een pleister over de bult en weg zijn bult én jeuk.

  • Alcohol: eh nee, daar valt geen goed glas wijn onder, was het maar zo'n feest. Dep wat ontsmettingsalcohol op de bult. Prikt even, maar de jeuk verdwijnt.

  • Suiker: onttrekt vocht en jeuk uit de muggenbult. Maak de bult nat, strooi er suiker op en klaar.

- Koelen die handel Heb je echt alles geprobeerd en zit je nog steeds met je handen in het haar omdat niks werkt? Probeer dan de muggenbult te koelen. Gebruik ijsblokjes, een icepack, aloë vera gel of een koelzalf – dat verdooft de jeuk effectief.

Of je gaat dit jaar naar een land op vakantie waar ze geen muggen hebben. Welk land dat is, hebben we al voor je opgezocht: IJsland. Dat belooft in elk geval een bijzondere zomervakantie te worden zonder muggen. Twee vliegen - eh, muggen - in één klap!

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty