Je gezicht scheren? Dit is alles wat je wil weten over dermaplaning

Beauty

Je gezicht scheren? Dit is alles wat je wil weten over dermaplaning

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

12 april 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

12 april 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Beautyliefhebbers zweren bij dermaplaning voor een egale huid met een onweerstaanbare glow. Klinkt goed, maar het feit dat je met een mesje je donshaartjes en dode huidcellen moet verwijderen houdt veel mensen tegen. Toch is het minder spannend dan het klinkt.

Als we als tiener iets hebben geleerd over huidverzorging dan is het dat je als vrouw niet je gezicht moet scheren. Iets met haartjes die donkerder en dikker terug groeien. Bij dermaplaning is dit gelukkig niet het geval: de donshaartjes die aan de oppervlakte worden afgesneden, groeien in precies dezelfde vorm en kleur terug. Beetje gerustgesteld? Mooi, dan kunnen we door naar de volgende vraag.

Lees ook: Feiten en fabels over retinol: dit is hoe het echt zit

Wat is dermaplaning precies? Dermaplaning is simpel gezegd het scheren van je gezicht. Dat doe je overigens niet met het scheermes waarmee je je benen scheert, maar met een speciaal mesje voor dermaplaning of een scalpel met gebogen lemmet. Van oorsprong komt het uit Japan en inmiddels is het een hit in beautysalons wereldwijd en op social media. Met dermaplaning verwijder je niet alleen donshaartjes, maar ook dode huidcellen. Dit zorgt voor een natuurlijke glow, celvernieuwing en een zuivere huid (zeg maar dag tegen die verstopte poriën). Doordat de donshaartjes worden verwijderd neemt je huid serums en crèmes beter op en hoopt je make-up zich niet op in de fijne haartjes.

Je kunt voor dermaplaning naar een schoonheidssalon, maar je kunt ook zelf aan de slag. Het spreekt misschien voor zich, maar we benadrukken het nog maar een keer: raadpleeg bij ernstige huidproblemen altijd een professional voordat je zelf aan de slag gaat. Er wordt aangeraden om dermaplaning eens in de vier tot zes weken te doen.

Zo ga je te werk

  • Stap 1: zorg voor een schoon gezicht en bereid je huid voor met een goede cleanser. Zo kun je make-up en eventuele opgehoopte resten vooraf verwijderen. Dep daarna je huid goed droog.

  • Stap 2: gebruik een olie of een serum (bijvoorbeeld een hyaluronic acid serum), zodat het mesje makkelijker over de huid heen glijdt.

  • Stap 3: nu is het tijd om te scheren. Desinfecteer het mesje en zet het schuin tegen de huid van de bovenkant van je gezicht. Houd hierbij een hoek van ongeveer 45 graden aan. Span vervolgens de huid met de vingers van je vrije hand aan, en beweeg voorzichtig met korte streken over het gezicht. Werk van boven naar onder en sla het deel rondom de ogen over. Dons of opgehoopt talg kun je tussendoor verwijderen met een schoon wattenschijfje.

  • Stap 4: na het scheren is je huid wat gevoelig, dus breng een goede hydraterende crème aan. Zorg dat je de dagen na de behandeling - en eigenlijk gewoon altijd - goed smeert met SPF, want de huid reageert na het scheren gevoeliger op zonnestralen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty