Holy Hyaluronzuur: dit is alles wat je moet weten

Beauty

Holy Hyaluronzuur: dit is alles wat je moet weten

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

13 augustus 2022 10:00

Bron / Fotografie

Tekst Fleur van Benten

Gepubliceerd op

13 augustus 2022 10:00

Bron / Fotografie

Tekst Fleur van Benten

Ze hydrateren, versterken, en beschermen. Hyaluronzuur serums zijn een enorme aanwinst voor je skincare-routine. Nu denk je misschien: dat zegt iedereen, maar wat is het nou precies? Wij hebben alles wat je moet weten op een rij gezet.

Smeren, deppen, druppelen, product hier, merk daar. Soms zie je door de bomen het bos niet meer als het neerkomt op huidverzorging. Hyaluronzuur serums zijn een populaire ontwikkeling in de beautywereld. Maar voordat je het op je huid smeert, is het wel fijn om te weten wat het precies is.  Wat is het? Eigenlijk ben je sowieso al bekend met de stof, het zit namelijk van nature in je lichaam. Effe wetenschappelijk: hyaluronzuur bestaat uit gekoppelde suikermoleculen en is een belangrijk onderdeel van je bindweefsel. Je vindt het in allerlei hoeken van je lichaam zoals je oogbollen, tussen je gewrichten en in je huid. In laboratoria kan deze stof nagemaakt worden. Die nagemaakte stof wordt dan weer gebruikt in fillers en, je raadt het al, hyaluronzuur serums.

Wat doet het? Hoe ouder je wordt, hoe minder vocht er in je huid zit, hoe slapper alles is. Dat is niets nieuws. Hyaluronzuur serums hydrateren en zorgen ervoor dat je huid toch vocht vasthoudt. Daarbij versterkt en beschermt het je huid met antioxidanten. Eigenlijk is het een booster die ervoor zorgt dat alles veerkrachtiger is en dat fijne lijnen en rimpels uit zicht verdwijnen. Én het werkt ook nog eens tegen donkere kringen en puisten. Multifunctioneel, dus.  Hoe werkt het? Het lijkt een tovermiddel, maar het is allemaal te verklaren. Hyaluronzuur verbindt watermoleculen en creëert op die manier een gel die je huid hydrateert. Die gel vult de ruimte tussen de collageen en elastine (verschillende soorten eiwitten) in je huid en vermindert oneffenheden. Hierdoor wordt je huid weer fris, egaal en babybilletjes-zacht.  Onze favorieten  Genoeg gezwets over bindweefsel, eiwitten en cellen. Met deze serums kan je huid er weer mee vooruit. 1. Vital Skin-Strengthening Super Serum met Hyaluronzuur, € 85,50 Kiehl's

Kiehl's serum

SHOP NU 2. Hyaluronic Acid, € 8,95 The Ordinary via Douglas

The Ordinary Serum

SHOP NU 3. Resist Anti-Aging Ultra-Light Antioxidant Serum, € 34,85 Paula’s Choice

Paula serum

SHOP NU

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Meer lezen

Ontdek deze parels