Beschadigde wimpers na extensions? Zo worden ze weer lang en gezond

Beauty

Beschadigde wimpers na extensions? Zo worden ze weer lang en gezond

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

7 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Jep, lange, volle en verleidelijke wimpers willen we altijd wel. En dat is zo gepiept met wimperextensions. Het fantastisch stukje priegelwerk wordt soms zó mooi aangebracht dat de extensions nauwelijks van echte wimpers te onderscheiden zijn. Wél jammer dat na vier tot zes weken een zielig bosje afgebroken, dunne stokjes overblijft. What to do? Met deze trucs worden je wimpers weer vol, lang en gezond.

Wimperextensions Mits ze goed gezet worden kun je lang plezier hebben van je wimperextensions. Op het moment dat je besluit dat het genoeg geweest is, moet je wachten tot alle kunstharen zijn uitgevallen of vanzelf loslaten. En daar ga je al. Want het is moeilijk om ervan af te blijven. Je kunt ze het beste laten verwijderen in de salon. Als je dat niet wilt, helpt het soms om een watje te doordrenken met reinigingsolie en dat vijf minuten op je wimpers te leggen. Kijk of de wimpers uit zichzelf loslaten. Lukt dit niet? Ga dan absoluut niet pulken, maar knip de nepwimpers af op dezelfde lengte als je eigen wimpers. Lees ook: Haarbandhoofd of niet: zo kan iedereen de zwarte haarband rocken

Verzorgen Door het dag in dag uit dragen van mascara en het verwijderen van oogmake-up worden je wimpers aangetast. Voor je haar gebruik je conditioner, om te zorgen dat het in goede conditie blijft. Dus waarom zou je geen verzorgend product voor je wimpers gebruiken? Breng iedere avond voor het slapen gaan een beetje vaseline of kokosolie aan op de puntjes van je wimpers (pas op dat het niet in je oog terechtkomt). Je zult merken dat door betere verzorging je wimpers hun optimale lengte kunnen bereiken en minder snel uitvallen.

Primer en mascara Breng voordat je mascara aanbrengt een verzorgende primer aan op je wimpers. Een primer bevat beschermende oliën, die ervoor zorgen dat je haartjes minder snel zullen uitdrogen. Daarnaast is het aan te raden om geen waterproof mascara te gebruiken. Waterproof mascara wordt namelijk hard en is daardoor lastig van je wimpers te verwijderen. En als je flink moet boenen, beschadig je de haartjes.  

Lees ook: Ook zo'n droge huid? Grote kans dat het aan je eetgewoonten ligt Wimperserum Het is een wonder, maar het bestaat écht. Een wimperserum bevat namelijk verzorgende en stimulerende ingrediënten waardoor je wimpers gaan groeien. RevitaLash is bijvoorbeeld een heel goed product. Al na acht weken zie je verschil en zijn je korte wimpers zó verdwenen. Kom maar door.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen