Van Birkenstocks tot Crocs: deze 6 'lelijke' schoenen zijn deze zomer mega trendy

Style

Van Birkenstocks tot Crocs: deze 6 'lelijke' schoenen zijn deze zomer mega trendy

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

23 juli 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

23 juli 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Trends komen en gaan. Niet gek dat de schoenen die we jaren geleden droegen op een gegeven moment weer 'in' zijn. Maar niet van alle schoenen worden we even enthousiast. Een tijdje terug behoorden deze zes namelijk nog tot de 'lelijke' schoenen. Nu wil iédereen ze hebben.

Lelijk of niet, comfortabel zijn ze wel. En dat is precies de reden waarom ze oorspronkelijk op de markt zijn gebracht. Eigenlijk mogen we niet klagen dat deze schoenen dit jaar weer fashionable worden, want hierop kunnen we tenminste een hele dag shoppen of op een festivalterrein lopen, zonder dat we brandende blaren aan onze poten krijgen. Of ja, bij de meesten dan.

Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Ik heb brede heupen, maar een slanke taille. Wat voor jurk zal ik kopen?'

1. Boston Birkenstocks Je weet wel, de sandalen waarvan de voetafdrukken altijd in de zool geprint staan. Vooral de variant met dichte neus – de Bostons – is dit jaar rete-populair. Ze zijn sinds 1979 op de markt en waren vooral populair in de '90s. Eerder spotten we ze al aan de voeten van Kendall Jenner en ze blijkt niet de enige die ze van zolder heeft gehaald. Omdat de je de comfortabele schoenen zo makkelijk aan en uit doet, zijn ze deze zomer gewoon weer stijlvol.

2. Crocs De ultieme huis-tuin-en-keukenschoen is weer helemaal back. Het begon vorig jaar, toen mensen er massaal voor uit kwamen dat hun liefde voor Crocs nooit is verdwenen. De schoenen vlogen over de toonbanken en zijn dit jaar niet meer te missen in je kledingkast. Er bestaan nu door een samenwerking met Balenciaga zelfs Crocs met plateauzolen, Crocs met metalen schroeven en Crocs hakken. Of je houdt het gewoon bij de simpele versie met tig van die bedels.

3. Dad sneakers Eerlijk, de sneakers van vaders zagen er altijd al comfortabel uit. Zijn ze ook, dus hoera dat ze dit jaar super populair zijn. Vooral de sneakers van New Balance zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld. Nu we ze zelf ook dragen, snappen we waarom onze vaders ze al jaren verslinden: comfortabeler dan dit zul je niet snel vinden. Met deze sportieve schoen trotseer jij straks zonder problemen álle festivalterreinen.

Lees ook: Vorig jaar droegen we ze ondersteboven, deze 4 dingen doen we dit jaar met onze bikini

4. Muiltjes Niet de glazen muiltjes van Assepoester – helaas - maar de instapschoenen met hak gaan we veel zien. Vooral in de '90s was deze schoen mega populair. Het leuke? Je hebt lekker veel variaties. Ga je voor een muiltje met een lage hak en een felle kleur? Of juist de klompachtige muil met een hoge brede hak en natuurlijke tinten? Vooral die laatste – die heel erg '70s is – wordt aankomende zomer veel gedragen. Deze variant is overigens ook een stuk comfortabeler dan de variant met dunne bandjes en lage hak.

5. Mary Janes De schattige, klassieke schoenen met hak, een dichte neus en een bandje over de wreef zijn opgegraven uit de jaren '50. Je kent ze vast wel van schoolfoto's van je opa en oma. Vaak worden gedragen bij klassieke outfits, maar laat dit imago je niet tegenhouden. Deze tijdloze schoen wil je hebben. De keuze is reuze, want je ziet ze naast de klassieke variant ook in felle kleuren, met hoge hak of met plateauzolen.

6. Ballet flats Het woord 'comfortabel' staat niet vaak in dezelfde zin met de ballet flats. In tegendeel, het wordt als een van de meest oncomfortabele schoenen gezien. Volgens een dokter is het zelfs van alle schoenen de grootste veroorzaker van voetklachten. Waarom dragen mensen ze dan, vraag je je af? Omdat ze heel makkelijk, stijlvol en trendy zijn. Wie deze schoenen draagt, gaat automatisch in een plié staan.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer Style

Meer van deze auteur