Nog op zoek naar een trouwjurk? Misschien is een van deze Disney-jurken je ding

Style

Nog op zoek naar een trouwjurk? Misschien is een van deze Disney-jurken je ding

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

24 maart 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash,

Gepubliceerd op

24 maart 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash,

Er was eens… een bruidsjurkencollectie geïnspireerd op de Disneyprinsessen. En ja, ze zien er net zo magisch uit als dat het klinkt. Allure Bridals, een Amerikaanse bruidsjurkenshop, brengt ieder jaar een prinsessencollectie uit, en nemen sprookjesbruiloft zo wel heel letterlijk.

1. Ariël Deze trouwjurk geïnspireerd op zeemeermin Ariël golft als de zee en schittert een beetje als de zon op het water, al heeft dat waarschijnlijk vooral te maken met alle parelkralen op het lijfje. De rok is gemaakt van tule en bevat een doorzichtige strik aan de achterkant - je weet wel, zoals Ariël ook in haar haar had toen ze mens was. Maar helaas, er zit geen zeemeerminnenstaart onderaan. Die moet je er zelf nog bij bedenken.

Afbeelding - Ariel jurk - allure bridals

2. Doornroosje De taille van deze bruidsjurk zal jij gegarandeerd herkennen van Doornroosjes roze japon. Nu alleen nog zorgen dat jij niet door je huwelijksdag heen slaapt.

Afbeelding - doornroosje jurk - allure bridals

3. Belle Belle, but make it off-shoulder. Op het eerste gezicht lijkt de jurk minimalistisch, maar laat je niet voor de gek houden: de gedrapeerde mouw en strik, die allebei afneembaar zijn, zorgen ervoor dat je jurk flowt als die van Belle in de balzaalscène. Nu alleen die balzaal nog.

Afbeelding - belle jurk - Allure Bridals

Lees ook: Michelinmannetje,but make it fashion: opgeblazen puffy-mode is de trend van nu

4. Assepoester Deze zien we er niet per se in terug, maar goed. Wel een leuk ding.

Afbeelding - assepoester cinderella jurk - Allure Bridals

5. Sneeuwwitje Deze herkennen we dan weer wél meteen. De kanten bloemen en kapmouwen geven het al weg. Dus wil je als een echte Sneeuwwitje naar het altaar paraderen, dan is dit je jurk.

Afbeelding - sneeuwwitje jurk - Allure Bridals

6. Rapunzel Voor het hele plaatje natuurlijk met een 62 meter lange vlecht, maar we snappen het ook als je die liever achterwege laat.

Afbeelding - rapunzel jurk - Allure Bridals

Lees ook: De skinny jeans is terug van weggeweest: hallo cameltoes en beperkte bloedsomloop

7. Pocahontas Deze jurk kan op niemand anders geïnspireerd zijn. Klassiek, maar door de split ook stoer. En wellicht dé jurk die jouw boho bruiloft compleet maakt. En je bankrekening leeg maakt. Eerlijk is eerlijk.

Afbeelding - pocahontas jurk - Allure Bridals

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een twintigjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen