Kelly's klerenkwestie: 'Heb je kledingtips voor lange vrouwen'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Heb je kledingtips voor lange vrouwen'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

8 september 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

8 september 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

Deze week een vraag van Miranda: 'Heb je kledingtips voor lange vrouwen?'

Kelly: 'Zeker! Allereerst is het belangrijk om je lengte niet als een beperking te zien, maar om het juist te omarmen. Zie het als een pluspunt. Ik begrijp dat je niet ieder item even makkelijk kan dragen. Denk bijvoorbeeld aan korte jurkjes en sommige broeken. Zeker als ze wat korter vallen en je de enkels ziet.

Lees ook: Kelly's keuze: met deze items creëer jij dezelfde kledingkast als Jessie Jazz Vuijk

Gelukkig zijn er ook veel items die je juist wel kan dragen als je zo mooi lang bent. Denk aan maxi-jurken, een flared jeans of een pantalon met wijde pijpen. Om deze te kunnen dragen moet ik ze met m'n 1,64 meter steevast naar de kleermaker brengen om ze korte te laten maken. Bij jou zit het met je lange benen waarschijnlijk gelijk perfect. Wat hierbij gelijk mijn tip is: blijf weg bij skinny jeans. Dit accentueert extra de lengte van je benen en kan ook zorgen voor een lijzig effect.

Asos, € 116,99

Pak Asos

Er zijn tegenwoordig veel webshops die een zogenoemde tall-afdeling hebben. Dit zijn dezelfde items als uit de hoofdcollectie, maar dan met net wat extra lengte. Speciaal voor de extra lange dames. Zo hoef je niet bang te zijn dat je iets niet past. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Asos en Zalando.

Nog een tip: pas op met te kleine kleding. Een trenchcoat mag je bijvoorbeeld echt een maat groter kopen en juist een superlange variant kiezen. Hoe kleiner en korter de jas, hoe meer het zal ogen dat hij eigenlijk te kort is.'

Asos, € 109

Jas asos

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen