Kelly's klerenkwestie: 'Waar let ik op bij het uitzoeken van een trouwjurk?'

Lifestyle

Kelly's klerenkwestie: 'Waar let ik op bij het uitzoeken van een trouwjurk?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

10 mei 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

10 mei 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

'Ik ga binnenkort trouwen. Waar let ik op bij het uitzoeken van een trouwjurk?' - Renate

Kelly: 'Dit is niet zomaar een mooie jurk uitzoeken, maar een hele andere tak van sport. Toen ik ging trouwen liep ik mega zelfverzekerd de trouwzaak binnen, shoppen is immers mijn werk en ik weet wat ik mooi vind. Maar gaandeweg kwam ik tijdens het passen tot de conclusie dat de jurk toch heel anders ging worden dan waar ik als klein meisje van droomde. Dus tip nummer één? Ga er met een open blik in en staar je niet blind op één type jurk.

Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Hoe kun je het beste denim on denim combineren?'

Wat van tevoren goed kan helpen, is het maken van een moodboard met daarop jouw ideale trouwjurk en de look en feel van het huwelijk. Dan weten de stylisten in de winkel een beetje welke richting ze op moeten gaan. Ik heb zelfs mijn moodboard en selectie vooraf gemaild aan het winkelpersoneel, zodat ik effectief te werk kon gaan.

Het allerbelangrijkste aan de trouwjurk zelf vind ik dat-ie je figuur complimenteert. Je moet je er super mooi in voelen en de jurk moet je niet afleiden van al het moois wat die dag om je heen gebeurd. Net als dat de jurk niet te veel moet afleiden van jou. Less is more. Voegt het niets toe? Schroom dan ook niet om details op de jurk weg te laten.

Vergeet ook niet te kijken of de jurk bij de look en feel van je bruiloft past. Dit spreekt misschien voor zich, maar een beach wedding heeft een hele andere jurk nodig dan een winters huwelijk in een landhuis. Kortom, het hele totaalplaatje moet kloppen.'

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Meer Style