Wil je weten: zo teken je de eyeliner die perféct is voor jouw oogvorm

Beauty

Wil je weten: zo teken je de eyeliner die perféct is voor jouw oogvorm

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

24 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

24 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Eyeliner opdoen is een kunst. Omhoog, omlaag, in het standaard zwart of met blauwe glitter: je kan alle kanten op met dit vloeibare goud. Je oogmake-up kan je look maken of breken, dus hoe de hell kies je welke vorm het beste bij jou past? Simpel, volg gewoon je ooglijn. 

Eyeliner kan angst ruiken, zeggen ze. Klinkt gek, maar het is een uitdrukking in de make-upwereld. De vloeibare inkt is een precisiewerkje, waardoor de lijn al snel te dik of te groot wordt. Daarom heb je de uiterste concentratie nodig. Je adem in moeten houden voor de strakste lijn is vanaf nu verleden tijd, op deze manier is het elke keer de perfecte fit

Lees ook: Dit kun je ook: skinny-liner look als Bella Hadid

All shapes 'n sizes Ogen heb je in allerlei verschillende vormen: ronde, amandel, monolid, wijde ogen, je kan zelfs overhangende oogleden hebben. Voor al die soorten past een andere eyelinerstijl het beste. Een dunne lijn kan heel mooi staan bij een wijder type oog, maar als je grote Bambi-ogen hebt, staat een dunne lijn juist uit proportie. Om je ogen écht te laten schitteren heb je geen handleiding nodig, het kan in een paar simpele stappen:

1. Kijk recht vooruit Door je ogen te sluiten kan je helemaal niet zien hoe het er in de praktijk uit komt te zien. Als je overhangende oogleden hebt bijvoorbeeld, vervormt je eyeliner in een oogwenk door je ooglid dat ontspant. Ogen rustig openhouden dus, en strak naar voren kijken.

2. Volg de vorm van je bovenste waterlijn Je waterlijn is het zachte stukje huid tussen je wimpers en je oog. Door deze natuurlijke lijn te volgen - van waar je wimpers beginnen tot je buitenste ooghoek - wordt de eyeliner een verlenging van je oog, en versterkt het je gezichtskenmerken. Met deze tactiek voorkom je een zwarte vlek boven je wimpers die afleidt van je mooie kop. 

3. Trek het lijntje door Kijk nu goed naar de natuurlijke schaduw van je ooglid, en de hoek waarin jouw oogleden liggen. Als je jouw waterlijn volgt, teken je het 'staartje' van de wing dan omhoog, rechtuit of omlaag? Volg deze lijn terwijl je (niet vergeten!) rechtuitkijkt. Kleur het in en voilà, nu heb je een eyeliner die bij jou past als een DNA-match.

Ben je een visuele leerling? Deze TikTokker laat stap 3 nog een keer zien:

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen