Zeg maar dag tegen je wallen, dit masker verricht wonderen

Beauty

Zeg maar dag tegen je wallen, dit masker verricht wonderen

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

12 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

12 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Of je nou nachtenlang in de club danst of uren opblijft om naar je favoriete serie te kijken - die wallen komen er toch wel. Nobody’s perfect, maar wij snappen wel dat je het niet fijn vindt om met donkere kringen onder je ogen rond te lopen. Gelukkig is er een oplossing, en het mooiste? Die maak je zo met ingrediënten uit keukenkastje.

Om die zakken onder je ogen te verminderen moet je meer gaan slapen. Dat klinkt heel logisch, maar het is wel een iets ingewikkelder verhaal dan dat.

Lees ook: Vliegt de winkels uit: deze betaalbare concealer krijgt 111K vijfsterren reviews

Leg eens effe uit Wallen krijg je niet alleen door een slaaptekort. Je eet bijvoorbeeld te veel zout, waardoor je vocht vasthoudt. Ook door overmatig alcohol te drinken en te roken kun je een huid slappe huid krijgen, en hou je ook nog eens meer vocht vast. Dus hoewel meer slapen echt wel helpt bij het verminderen van wallen, is hoe goed dat werkt afhankelijk van de oorzaak van je wallen. Wat ook helpt? Dit wondermasker.

DIY-master Je hebt echt geen receptenboek nodig voor dit doe-het-zelfmasker. Het is heel simpel, en waarschijnlijk heb je de ingrediënten al in de kast liggen. En hoewel ook dit masker niet kan toveren en je wallen dus niet totaal laat verdwijnen, helpt het zeker om de donkere kleur onder je ogen en de opgeblazen huid aanzienlijk te verminderen.

1. Duik je keuken in. Voor dit wondermiddel heb je maar drie sterspelers nodig: twee theelepels oploskoffie, een halve eetlepel honing en twee theelepels warm water. Over makkelijk gesproken.  Hoe helpt dit dan? De caffeïne in oploskoffie vermindert je gezwollen oogleden door kleine bloedvaten te vernauwen en bloedcirculatie te stimuleren. De honing dient als moisturiser om de oppepper goed de huid in te laten trekken. Het warme water is de lijm die de twee goed met elkaar vermengt.

2. Mix de ingrediënten in een kommetje tot er een dikke pasta ontstaat. Met een siliconenkwast, spatel of nog makkelijker je vingers, breng je het masker vervolgens onder je ogen aan. 

3. Laat het bruine goedje minstens twintig minuten zitten. Daarna spoel je het af met warm water. Vervolg je gebruikelijke skincare routine en kijk eens aan: weg hyperpigmentatie, hallo lichte huid onder je ogen.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen