Het viral product is terug: met deze 'wasmachine' van een tientje krijg jij je beautyblender superschoon

Beauty

Het viral product is terug: met deze 'wasmachine' van een tientje krijg jij je beautyblender superschoon

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

14 mei 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

14 mei 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Ja, die beautyblender is een heel handig ding, maar hoe krijg je 'm weer schoon? Door al die concealer en foundation is de spons in een mum van tijd van top tot teen verkleurd. Maar geen zorgen, je hoeft geen ingewikkeld sopje te maken. Je stopt dat ding heel simpel in de wasmachine.

Nee, niet dat grote stalen beest waar je je kleren in wast. Deze mini-variant van Flying Tiger maakt jouw tool spic en span, perfect toch? En het beste nieuws: de topper is terug van weggeweest, want nadat hij viral ging en het merk een hoop vragen kreeg over wanneer het product terugkomt, is-ie weer in de schappen te vinden.

Lees ook: Dit is hoe lang je je gezicht zou moeten wassen (en dat is langer dan je denkt)

Huh, moet je dat ding schoonmaken? Zeker weten. Wist je dat je de alleskunner minstens één keer per week hoort te reinigen? Daar heb je niet altijd zin in, maar het is niets voor niets dat dit aangeraden wordt. Een beauty blender is een spons, en wat doet een spons? Alles opzuigen. En dan hebben we het niet alleen over dat beetje water waarmee je hem nat maakt voor gebruik, maar ook over zweet, make-up en huidoliën die erin worden gezogen alsof het niets is. Dat heb je niet door, want hij voelt niet nat aan – maar het is er zeker. Dit vochtige vuile klimaat is dé perfecte broeiplaats voor bacteriën, die wil je niet op je gezicht hebben. Elke keer dat je weer een plamuurlaag aan make-up op doet, komen die dingen ook op bezoek. Schoonmaken dus.

Een kind kan de was doen Blijf je 'm te weinig schoonmaken? Daar komt dit product de hoek om kijken, waarmee je er amper moeite voor hoeft te oden. Batterijen erin, klep omhoog, je gooit er wat warm water en zeep in en je bent er al. Aanzetten die mikmak en voor je het weet is de tool weer zo goed als nieuw. In plaats van elke maand een nieuwe spons te kopen, kun je hem nu gewoon hergebruiken. Is ook nog eens goed voor het milieu en eerlijk is eerlijk: voor die tien euro kun je 'm niet laten liggen.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen