Vettig haar? Probeer deze drie (makkelijke) haarstijlen om het haren wassen uit te stellen

Beauty

Vettig haar? Probeer deze drie (makkelijke) haarstijlen om het haren wassen uit te stellen

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

6 november 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Linda Stulic

Gepubliceerd op

6 november 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Linda Stulic

Dat het beter is om je haar maar twee keer, of zelfs maar één keer, per week te wassen, weten we ondertussen. Scheelt ook tijd en moeite, al zijn die laatste dagen met vettig haar soms afzien. Maar waar een wil is, is een weg: met deze drie haarstijlen kun je het haren wassen tóch nog even uitstellen.

Waarschijnlijk wordt je er al mee doodgegooid op Instagram en TikTok, maar deze drie haarstijlen zijn daadwerkelijk haalbaar. Ook wel zo prettig.

Haarstijl 1: Haarband-haar Veel mensen denken dat je met vettig haar meteen de boel strak naar achter moet gooien, met veel gel en haarspray. Zo'n sleek bun à la Sofia Richie. Ook leuk, maar voordat je alles vast plamuurt, kun je het best nog een dag redden om je haren naar beneden te dragen. Met deze look bijvoorbeeld, waarbij je alleen de voorste plukken van je haar sleek maakt. Zo zijn de ergste vettige haren verdoezeld, en valt de rest van je haar eroverheen. Wat betreft je losse lokken: krul ze, stijl ze, doe er mee wat je wil. Deze haarstijl is prima te doen in de beperkte tijd die je hebt op een doordeweekse ochtend, en dat is alles wat er toe doet.

Haarstijl 2: Fifty-fifty Nog steeds niet in de stemming voor een strakke knot, maar voel je wel de behoefte om al dat vette haar te verbergen? Dan doe je het toch gewoon lekker fifty-fifty: half-omhoog en half-omlaag. Bij deze haarlook zet je een gedeelte van je haar vast en een ander gedeelte hou je los. We kennen 'm vast allemaal al, maar er zijn een hoop variaties. Als je de voorste plukken weer apart sleek maakt op dezelfde manier als bij de haarband-haarstijl, krijg je een heel andere look. Of probeer het met een zijscheiding en leg de babyhaartjes in vorm met een kammetje en wat gel. Zijn die voorste plukken bij jou te kort om vast te maken? Vlecht ze. We denken niet in problemen, maar in oplossingen, als we al vijf dagen onze haren niet hebben gewassen. Delen we meteen nog een variant met je: 

Lees ook: Wil je hebben: met deze anti-pluis haarstick staat je haar nooit meer van schrik rechtop

Haarstijl 3: Een échte haarband Als je het echt even niet meer weet, dan is een haarband de oplossing. En dit keer een echte. Deze haarstijl past goed bij zowel lang als kort haar, en je kunt er bijna niet fout mee gaan. Ook fijn met dit herfstweer, houdt je oren een beetje warm. En dan morgen gewoon je haren wassen. Het is een keer klaar.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer lezen

Meer van deze auteur