Zo maak je de retestrakke sleek bun van Sofia Richie Grainge

Beauty

Zo maak je de retestrakke sleek bun van Sofia Richie Grainge

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

9 september 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld NLBeeld

Gepubliceerd op

9 september 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld NLBeeld

Zo'n strakke coupe als Sofia Richie Grainge willen we allemaal wel. De vrouw staat bekend om haar sleek bun en da's niet zonder reden: haar kapsel lijkt altijd perfect te zitten. Op TikTok deelt het model het geheim achter haar look.

In zeven stappen laat Sofia zien hoe ze haar 'lazy girl bun' maakt. Nu moeten we eerlijk toegeven dat een haarstijl die bestaat uit zeven stappen niet in de categorie 'lazy' valt bij ons, maar ach, we zijn wel nieuwsgierig naar hoe ze dat nou doet, zo'n perfecte coupe. Komt-ie:

1. Terwijl je haar nog nat is, maak je een middenscheiding Spray wat anti-klit in je haar en borstel voorzichtig de knopen uit je haar. Met behulp van een borstel of kam, maak je een middenscheiding.

2. Breng een haarmasker aan Vervolgens brengt Sofia een haarmasker aan in plaats van gel. Hiervoor gebruikt ze de Regenerating Mask With Rare Prickly Pear Oil van Christophe Robin, maar ieder ander masker mag ook volgens het model.

3. Verdeel je haar achter je oren Gebruik een kam om het achterste gedeelte van je haar naar achteren te kammen en zet het voorste gedeelte vast met een clip.

Lees ook: Dit is waarom iedereen het opeens over Sofia Richie heeft (en jij straks ook)

4. Zet je knotpositie vast Volgens Sofia is dit het moment waarop je beslist waar je je knot precies wil hebben. Maak met een borstel een paardenstaart en breng wat lotion of olie in je haar aan. Sofia gebruikt hiervoor de Matte Waves Texture Lotion van Oribe. Probeer bobbels zoveel mogelijk glad te strijken.

5. Bevestig de voorste plukken aan de paardenstaart Haal de clips uit het voorste gedeelte van je haar, breng wat lotion aan in de lokken en borstel ze zo strak mogelijk naar achter. Bind aan beide kanten de plukken vast aan de paardenstaart met een haarelastiekje.

6. Draai de paardenstaart in een knot Zet de knot vast met een haarelastiekje en zet eventuele losse haartjes vast met wat extra lotion.

7. Gebruik haarolie voor extra glans Volgens Sofia is dit de stap die het verschil maakt.

Waarschijnlijk ben je een uur en een paar lege producten verder, maar nu heb je wel de beroemde Sofia Richie-look. Tja, wie mooi wil zijn moet.. tijd inleveren? Ja, zelfs als het gaat om een 'lazy girl bun'. Effe een tutorial zien? We delen 'm hieronder.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen