Staat lippenstift jou niet? Dan heb je misschien een dubbele liplijn, en zó fix je dat

Beauty

Staat lippenstift jou niet? Dan heb je misschien een dubbele liplijn, en zó fix je dat

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

12 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

12 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, fotografie Tom ten Seldam

Een dubbele liplijn. Jep, dat is een ding. En misschien wel de reden dat lippenstift bij jou nooit écht lekker uitpakt. TikTok to the rescue want uiteraard is daar weer een foefje te vinden waardoor jij tóch een red lip kunt rocken.

Hoe weet je dan of jij zo'n dubbele liplijn hebt? Pak er effe een spiegel bij, dan kan je 't meteen zien. 'Normaal' is de grens tussen je lippen en je huid best duidelijk te zien, door het verschil in kleur en structuur van de huid. Maar soms zit er nog een licht lijntje tussen, waardoor die grens wordt vervaagd. En dat ziet er dan zoals de bovenste foto uit:

Uiteindelijk kun je je lippen met een paar make-up hacks (en in het geval van deze vrouw: een flinke pot vaseline) transformeren tot de onderste foto. Hoe? Nou, zo:

Stap 1: Koop een lipliner potlood in de kleur van je eigen lippen. Of kies een tint in een kleur die iets donkerder is dan jouw eigen lippen om wat extra volume en drama te creëren. Stap 2: Breng de lipliner aan op je 'extra' liplijn, en veeg het daarna subtiel uit. Let op: niet naar boven vegen, maar naar beneden, zodat je de grens die je nu aan het maken bent niet te veel vervaagt. Stap 3: Breng nu een lippenstift in een kleur naar keuze aan, of laat het gewoon hierbij voor een natuurlijke look.

Zo, weet je dat ook weer.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen

Meer van deze auteur

Shop meer beautyproducten