Verwijder Tinder maar: met dit type parfum trek je een nieuwe lover aan

Beauty

Verwijder Tinder maar: met dit type parfum trek je een nieuwe lover aan

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

10 februari 2024 om 14:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

10 februari 2024 om 14:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Is je duim moe van swipen op elke datingapp? Feromoonparfum kan dé oplossing zijn. De parfums zijn een nieuwe rage op TikTok, testvideo's van de parfums worden miljoenen keren bekeken. Wij vragen ons af: levert zo’n parfum nu echt een nieuwe date op? Of is het allemaal lariekoek?

Zo zit dat Over hormonen heb je ooit vast een biologieles gehad, maar om toch je geheugen even op te frissen: wat zijn feromonen? Dat zijn stoffen die aangemaakt worden in je lichaam om een partner aan te trekken. De feromonen geven een geur af als boodschap dat jij klaar bent om je voort te planten - of je dat nou wil of niet. Zo vind je - biologisch gezien - de beste match.

Lees ook: Vervaagt jouw parfum ook altijd meteen? 4 tips waarmee hij wél goed blijft hangen

Om het effect van deze lokstof na te bootsen worden ze synthetisch nagemaakt. De 'feromonen' worden gecombineerd met geurnoten die de natuurlijke geur zouden moeten versterken, bijvoorbeeld Muskus en Vanille. Het resultaat? Een wondermiddel in een leuk flesje dat jou aan de perfecte partner moet helpen.

Wat ruik je sexy Parfum is bedoeld om je lekker te laten ruiken, maar kan het écht de kans op liefde vergroten? Parfum expert Nic Mastenbroek is er nog niet over uit: 'Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat bepaalde feromonen gebruikt kunnen worden in parfums om de aantrekkingskracht te vergroten, maar andere onderzoeken zeggen dat het afhangt van de situatie.' Een heel duidelijk antwoord hebben we dus nog niet. Maar dat betekent niet dat parfums helemaal geen effect hebben op aantrekkingskracht.

Volgens Mastenbroek speelt geur alsnog een hele grote rol: 'Men gebruikt al jaren jasmijn voor haar sensuele effecten, of amber voor haar effect op intimiteit.' Maar ook kan een specifieke geur bijvoorbeeld vertrouwd ruiken, of een ingrediënt bevatten waar iemand gek op is: diegene vindt je dan ineens super sexy. Maar met een geur creëer je daarnaast ook jouw eigen personal brand. Door jouw kokosshampoo denkt je ex nu bij elke Piña Colada aan jou.

Of het parfum nou wel of niet zorgt dat je iedereen achter je aan krijgt, een lekker luchtje opspuiten mag altijd wel. En mocht je daardoor een nieuwe lover oplopen is dat gewoon een leuke bonus, niet?

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen