Vervaagt jouw parfum ook altijd meteen? 4 tips waarmee hij wél goed blijft hangen

Beauty

Vervaagt jouw parfum ook altijd meteen? 4 tips waarmee hij wél goed blijft hangen

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

31 januari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

31 januari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Je bent nog hartstikke verliefd op jouw favoriete geur, je ruikt 'm alleen binnen de kortste keren al niet meer. Toch jammer. En dus komen we met tips. Laat die 'je ruikt zo lekker'-complimentjes maar komen. 

Het is allemaal een kwestie van balans vinden. En dat zul je, met deze tips. 

1. Eerste stap van je skincare Handen omhoog: wie spuit pas vlak voordat ze thuis weggaan parfum op? Juist. En dat is nou net het probleem. De geur van je parfum ontvouwt zich namelijk een stuk beter als je het meteen na het douchen opspuit. Vooral als je huid nog enigszins vochtig is, dan moet je toeslaan.

2. Volgorde is key Wat je wel nog vóór die parfum mag doen, is je insmeren met bodylotion. Dan blijft de geur van parfum pas echt hangen, want op een droge huid doet-ie bar weinig. Dus: insmeren die handel, en vervolgens spuit je de parfum op je polsen, de binnenkant van je ellebogen, nek en oorlellen. Vanaf die zogenoemde 'pulse punten' wordt lichaamswarmte uitgestraald, en die laten een parfum nóg intenser ruiken.

Lees ook: Op zoek naar een nieuwe shampoo? Dan moet je deze ingrediënten sowieso vermijden

3. Vergeet deze plek niet Oh, welke plek nog meer een pulse point is? Je navel. Een warme plek en perfect voor geuren om zich te ontvouwen. Zelfs als de buik bedekt is met kleding, want daardoor verdampen de geurmoleculen niet zo snel.

4. Dit wil je vermijden  Spuit je trouw parfum op je haren, omdat de geur daar goed zou blijven hangen, dan wil je daar nu mee kappen. In de meeste parfums zit een hoog alcoholgehalte, wat het haar op den duur uitdroogt. Koop liever een parfum speciaal voor haar, wat minder of geen alcohol bevat en beschermt tegen vochtverlies. En óf de geur dan goed blijft hangen.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur