Mascara op je wenkies en bronzer op je ooglid: dit is waarom het beter werkt

Beauty

Mascara op je wenkies en bronzer op je ooglid: dit is waarom het beter werkt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, fotografie Roger Neve

Gepubliceerd op

20 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, fotografie Roger Neve

In deze tijd van inflatie is het besparen geblazen, en daarom zijn tips altijd welkom. Vers van de pers: make-up producten die je prima kan hergebruiken door ze eens op een andere plek op je gezicht te smeren. Mooi meegenomen is dat dit er volgens beautygoeroes ook voor zorgt dat je make-up look meer één geheel blijft doordat het binnen hetzelfde kleurenpalet blijft. Des te meer reden om er eens een gooi naar te doen, dachten wij zo.

Met deze producten in je toilettas zit jij iedere keer goed.

1. Dag dag, overpriced lipliner Toe aan een nieuwe lipkleur? Traceer je lipijn eens met je wenkbrauwpotlood in plaats van met een lipliner. De donkere kleur vormt een match met je wenkbrauwkleur waardoor je make-up beter bij elkaar past, en je kan je geld mooi in je beurs laten in plaats van naar de winkel te wandelen voor een nieuwe lipliner. Win-win, toch? 

2. Lippenstift (maar dan niet op je lippen) Shit, geen blush meer? Geen probleem: trek je lippenstift uit je toilettas. Zet drie stippen op je linkerwang, drie stippen op je rechter, uitvegen maar en klaar is Kees. Kun jij de dag trotseren met een frisse blos op je wangen. 

3. Bronze, baby Nog zo'n multifunctioneel make-up product: bronzer. Niet alleen handig om je gezicht wat op te peppen, maar ook voor wat kleur rondom je oog. Of je 'm blendt met meerdere kleuren oogschaduw en er een complete look mee creëert of hem gebruikt als enkele kleur om je ogen eruit te laten springen is helemaal up to you

Lees ook: Blijft foundation écht beter zitten met een bevroren beauty blender? Dit is het antwoord

4. Strakke wenkies Een truc voor degenen onder ons gezegend met donkere wenkbrauwen: gebruik mascara als vervanger voor je wenkbrauwgel. Die haren gaan geen kant meer op, hoor. En mits je gekleurde wenkbrauwgel hebt, werkt-ie andersom ook.  

5. Nog meer strakke wenkies Ontevreden met je wenkbrauwpoeder? Duik eens met een kwastje in je oogschaduwpalet. Je hoeft niet fanatiek met neon kleuren aan de bak te gaan (of wel, wie zijn wij om dat te bepalen?) maar ga eens voor zwart poeder of subtiel bruin. Jou noemen ze geen Koos Wenkbrauwloos meer.

6. Vervang je eyeliner Kan jij niet overweg met eyeliner? Schuif maar achteraan in de rij. Gelukkig is dit probleem binnen een oogwenk te fiksen: probeer het eens met een wenkbrauwpotlood. De lichtere kleur zal minder hard ogen, en daarnaast heb je met een potlood meer grip tijdens het aanbrengen. Ook niet onbelangrijk: als je het verprutst valt het weg te halen zonder de vegen en vlekken die eyeliner altijd met zich meebrengt. Erg amateurproof dus.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen