Blijft foundation écht beter zitten met een bevroren beauty blender? Dit is het antwoord

Beauty

Blijft foundation écht beter zitten met een bevroren beauty blender? Dit is het antwoord

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

18 maart 2023 om 09:00

Gepubliceerd op

18 maart 2023 om 09:00

De beautywereld zit vol vreemde hacks. Thanks TikTok. Van een lepel gebruiken voor de perfecte cat-eye tot een keukenzeef voor de perfecte krullen. Maar wat de laatste tijd de ronde doet, is dat foundation beter blijft zitten met een bevroren beauty blender. Is dat gewoon een hoop bevroren onzin, of zit er een kern van waarheid in?

Nou, het korte antwoord is... beide. Het is waar dat een koude beautyblender kan helpen om wallen en roodheid op je huid te verminderen, waardoor je foundation er gladder en egaler uitziet. Bovendien kan de koude temperatuur helpen om je make-up te fixeren. Lees ook: Altijd al sproeten gewild? Kan nu, met een elektrische tandenborstel

But, wait a minute Er zijn echter een paar dingen bij deze hack waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je er op letten dat je je beautyblender niet echt bevriest. Dat zou het sponsje (en je huid) kunnen beschadigen en het minder effectief maken in het mengen van make-up. Motten we niet hebben. In plaats daarvan wil je hem even in de koelkast leggen voordat je hem gebruikt.

Ten tweede moet je voorzichtig zijn met het type foundation dat je gebruikt. Als je een dikke, dekkende foundation gebruikt, is een koude beautyblender misschien niet je beste vriend. De koude temperatuur kan ervoor zorgen dat de foundation dikker wordt en moeilijker te mengen, wat kan leiden tot een cakey of ongelijke basislaag. Dus als je een zwaardere foundation gebruikt, kun je beter een beautyblender gebruiken die op kamertemperatuur of licht verwarmd is.

Geen wondermiddel En laten we eerlijk zijn: een koude beautyblender is geen wondermiddel. Het kan helpen om je foundation te fixeren en roodheid te verminderen, maar het zorgt er niet per se voor dat je make-up de hele dag blijft zitten. Dus als je wil dat je make-up goed blijft zitten, moet je nog steeds een setting spray of poeder gebruiken.

Al met al kan het gebruik van een bevroren beautyblender een leuke manier zijn om je foundation wat extra staying power te geven. Zorg er alleen voor dat je hem goed gebruikt, en verwacht geen wonderen. En hé, als er niets anders is, heb je tenminste een lekker koud sponsje om op je gezicht te deppen op een warme lentedag. Kijk maar effe.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen