Hoe haal je zo'n velletje bij je nagel pijnloos weg?

Beauty

Hoe haal je zo'n velletje bij je nagel pijnloos weg?

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

23 maart 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

23 maart 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Je bent druk bezig en ineens komt er een helse pijn uit je vingertoppen: je hebt zo'n irritant onaangenaam velletje langs je nagel. Je vinger gaat opzwellen en voor je het weet heb je een hele dag pijn. Hoe kom je in godsnaam zonder pijn van dat velletje af? Wij zochten het voor je uit. 

De dunne huid rondom je nagel is heel gevoelig, en zodra je het kleinste sneetje hebt is in een mum van tijd je stemming verpest. Ga er nou niet - voordat je een heel stuk huid van je vinger trekt - aan lopen pulken of bijten, je kan het zoveel makkelijker oplossen. 

Lees ook: Dit zeggen de kleur en textuur van je nagels over je gezondheid

Heggenschaar, ready? Go! De officiële naam van dat rottige velletje is nijnagel. Aan die nijnagel wil je niet trekken, zo loop je risico op infecties en maak je het probleem alleen maar groter. Je kan een nijnager het best gewoon afknippen, met een klein schaartje of nagelknipper. Zorg er dan wel voor dat je alleen de uitstekende dode huid wegknipt, als je in je vlees knipt krijg je een open wond en kun je infecties krijgen. En eh - dat wil je natuurlijk niet. Goede tip: kies ervoor om je vinger eerst te laten weken in wat warm water, zo wordt de huid wat zachter en kan je makkelijker te werk gaan. Ontsmet je gereedschap en knippen maar. 

Pilletje tegen de pijn Hoewel het niet die doorn bij je nagel op magische wijze laat verdwijnen, kan een ibuprofen of paracetemol wel de pijn wat verzachten. Sta je met keuzestress in de drogisterij, ga dan voor de ibuprofen, die is ook nog eens ontstekingsremmend. Zo geneest je nagel nóg sneller. 

Heb je geen zin in al dat knippen? Smeer er een zalfje op en plak er een pleister overheen, binnen een paar dagen zal het vanzelf genezen. Hoef je ook niet met de heggenschaar aan de gang.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen