Gevalletje liever niet meer doen: met nat haar je bed in duiken

Beauty

Gevalletje liever niet meer doen: met nat haar je bed in duiken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

30 juli 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Pexels

Gepubliceerd op

30 juli 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Pexels

Aan het eind van een lange dag is er niets lekkerder dan onder de douche springen en dan je bed in duiken. Toch is het beter om ervoor te zorgen dat je haar droog is. Het is namelijk takkeslecht om met natte lokken te pitten.

Ja ja, we weten het: de een zegt dit, de ander zegt dat en uiteindelijk heb je geen idee meer wat je allemaal wel en niet moet doen. Hartstikke herkenbaar, maar dit is toch wel echt een belangrijke. Het gaat wel om je haar, hè. Lees ook: Wil je weten: dit zijn de gouden tips tegen een onderhuidse puist Sensitieve lokken Waarom met nat haar slapen slecht is? Naast dat het er de volgende ochtend meestal uitziet als een clownspruik, zorgt het ervoor dat je haar breekt. Ja, yikes. Komt omdat je haar het kwetsbaarst is wanneer het nat is. De buitenste laag van de haren staat dan namelijk open, waardoor deze kan rekken. Doordat je woelt en draait in je slaap, kan die laag zo rekken tot het haar breekt. Geen pretje voor je coupe dus. En denk je: ja, maar ik doe het altijd in een vlecht dus dat zit wel goed. Nou, vergeet het maar, dat maakt het risico nog wat groter. Hetzelfde geldt trouwens voor een knot.  Hè, ook dat nog Naast dat het voor je haar geen pretje is, is het ook voor je hoofdhuid niet top om met nat haar te slapen. Er is dan namelijk meer kans op een schimmelinfectie op die huid. Ook dat nog. Je kussen is namelijk sowieso al een hotspot voor bacteriën. Gooi daar nog effe nattigheid en hitte bij en zeg maar: doei gezonde hoofdhuid, hallo roos en schimmel. Naja, een keertje kan echt geen kwaad, maar maak er ook geen gewoonte van.  Gewoontedier Zit je nou helemaal vastgeroest in de gewoonte van douchen voor het slapen en wil je dit voor geen geld veranderen? Snappen we, maar dan zijn er alsnog kleine dingetjes die je kan doen om de situatie voor je haar te verbeteren. Slaap sowieso met je haar los en probeer eens een zijden kussen of haarband uit. Geloof ons, je lokken zullen je dankbaar zijn. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen