Begin maar 'ns met parfum dragen naar bed

Beauty

Begin maar 'ns met parfum dragen naar bed

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

21 maart 2024 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

21 maart 2024 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Je hebt je tanden gepoetst, moisturizer opgedaan en je pyjama aan. Duik je nu in bed met een goed boek, of staat er nog iets anders op je to-do lijst? Zet er maar een nieuwe taak bij: parfum opspuiten voordat je gaat slapen. Volgens celebs en de wetenschap voel jij je zo extra luxe in bed.

Waar sommige een luchtje dragen om het eerste beste compliment binnen te vissen, dragen deze TikTokkers het voor dat heerlijk glamoureuze gevoel. Door de duizenden views is het duidelijk dat dit niet zomaar een impulsieve trend is: parfum naar bed dragen is here to stay.

Lees ook: Verwijder Tinder maar: met dit type parfum trek je een nieuwe lover aan

Oud nieuws Je zou denken dat dit weer een TikToksensatie is, maar niets is minder waar. Al meer dan zestig jaar geleden zwoer de iconische Marilyn Monroe al bij het dragen van parfum voor het slapengaan. Ze droeg niets behalve Chanel N°5 Eau naar bed. Daar blijft het niet bij, ook Elsa Schiaparelli, de oprichter van dat haute couture huis met dezelfde naam, bracht in 1940 een 'sleeping'-parfum uit - die wel wat wegheeft van een glazen kaars - die kleurrijke dromen zou moeten stimuleren. Nou, of dat waar is weten we niet, maar stinken doe je in ieder geval niet en dat is al winst.

Eh, maar waarom dan? Je vraagt je misschien af waarom deze oude trend weer tot leven is gekomen. Dat heeft alles te maken met corona. Tja, toen we allemaal thuis zaten in onze pyjama’s en pantoffels, verzonnen we de gekste dingen om onszelf op te vrolijken. In die tijd werd selfcare zoals zelf maskers maken en vijftienstappen-skincare-routines daarom ook steeds populairder. En dus ook parfum naar bed dragen, want hoe kun je je anders de hele dag luxueus en stijlvol voelen in je kamertje?

Zo gek zijn die TikTokkers nog niet; een onderzoek heeft aangetoond dat parfum je stemming kan verbeteren, je spieren laat ontspannen en zelfs stress kan verminderen. Door de vertrouwde geur kom je tot rust. Wat heb je nog meer ’s nachts nodig? Om tot rust te komen is het dus niet zo’n raar idee om je favoriete luchtje op je kussen of jezelf te spuiten. Zo voel je je rijk én slaap je ook nog eens beter. 

Kies je rustgevende geur en spuiten maar. Slaap lekker.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen