Wil je zien: Zeeman komt met spotgoedkope én mooie collectie designzonnebrillen

Style

Wil je zien: Zeeman komt met spotgoedkope én mooie collectie designzonnebrillen

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

24 mei 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Zeeman

Gepubliceerd op

24 mei 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Zeeman

Mooie designzonnebrillen willen we allemaal wel hebben, maar de prijzen zijn soms om te janken zo hoog. Dat vonden ze bij Zeeman ook, dus besloten ze hun eigen versies te ontwerpen. Of 't resultaat opweegt tegen "the real deal"? Oordeel zelf.

Met de Zeeman slippers, bucket hat en sokken in gedachten, hadden we eigenlijk felgele zonnebrillen verwacht, maar dat vooroordeel klopt maar half. De collectie bestaat namelijk uit twee delen: de ClassicZ en de SpecialZ. De namen verklappen al het verschil tussen de twee collecties. De ClassicZ zijn je standaard zonnebrillen, en niet per se vernieuwend. Met de SpecialZ zal je wél wat meer opvallen. Allebei zijn ze vanaf woensdag 24 mei te koop.

Lees ook: Deze bizar populaire set (in vier kleuren) van Bristol is een musthave voor de zomer

Alles 'premium' Als we de geel-blauwe textielsuper mogen geloven, zijn de brillen gemaakt van 'premium' materialen in 'een van de bekendste fabrieken' waar 'vele andere premium zonnebrillen' worden gemaakt. En da's nog niet alles, Zeeman heeft de zonnebrillen ook nog 'ns door 'een gerenommeerde brildesigner' laten ontwerpen. Wie deze mysterieuze brillenkenner is? Dat zeggen ze niet. Jamai? Hans Anders? Who knows.

De reden dat de prijzen zo laag zijn vergeleken met dure designbrillen komt volgens Zeeman door de simpele productie, omdat ze groots bij de fabriek zijn ingekocht en zónder brillenkoker worden verkocht. Die koker moet je dus zelf nog effe ronselen. Da's dan weer iets minder 'premium'.

Eigenlijk gewoon brillen - ClassicZ De ClassicZ bestaan uit vijf verschillende ontwerpen, gebaseerd op je standaard brilmonturen. Niet te veel poespas, maar daardoor ook niet de meest unieke ontwerpen. Ze zijn van 'sterk materiaal' gemaakt waardoor je er gerust – per ongeluk – bovenop kan gaan zitten zonder dat ze gelijk breken. Volgens Zeeman 'komt het acetaat van het bekende Italiaanse familiebedrijf Mazzucchelli.' Even googelen: acetaat is het materiaal en de Mazzucchelli's maken daar voornamelijk brillen van. Voor deze montuurtjes betaal je 24,99 ekkies.

Blauw en geel, maar dan luxe - SpecialZ De SpecialZ zijn special omdat deze wel een typisch 'Zeeman' design hebben. Lees: de brillen zijn een mix van je vaders wielrenbril, rapper Donnies snelle planga en iets wat je in een doos karaokeprops vindt. Maar hey, dat mag de pret niet drukken. De prijs ook niet, want deze specials zijn alweer een stukkie duurder dan hun basic eh.. classic broertjes: 49,99 euro om precies te zijn. De hele buts is te koop vanaf 24 mei om 9:00 uur.

Lees ook: Hebben: deze vet goedkope (€2,39!) zonnebrand van Action is driemaal als beste bekroond

Zie hier de ClassicZ:

En dit zijn de Specialz:

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer Style

Meer van deze auteur