Team enkelsok of team hoge sok? Dít zeggen jouw sokken over jouw leeftijd

Style

Team enkelsok of team hoge sok? Dít zeggen jouw sokken over jouw leeftijd

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

22 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

22 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Waar sokken vroeger alleen door je medebewoners (of een occasional onenightstand) werden bewonderd, zijn ze nu een cruciaal onderdeel van je outfit. Althans, voor sommigen van ons.

Anderen verstoppen ze liever koste wat kost - hoe oncomfortabel dat ook is - om maar te voorkomen dat iemand ze ziet. Onder welke categorie jij valt? Dat zegt heel veel over je leeftijd.

TikTok-theorie We weten het: wéér zo'n TikTok-theorie. Maar eerlijk is eerlijk, deze lijkt nog best accuraat te zijn. Het begon ooit met skinny jeans – ja, dat is alweer een tijdje geleden. Toen ging het gerucht dat alleen millennials nog skinny jeans droegen, terwijl Gen-Z massaal overstapten naar flared broeken.

Hetzelfde geldt voor deze theorie: volgens TikTokker Phoebe Parsons dragen Gen-Z'ers steevast hoge sokken, terwijl millennials veilig hun enkelsokjes in hun schoenen verstoppen.

Kern van waarheid Voel je je aangesproken? Wij ook. Phoebe komt namelijk aardig in de buurt. Zo zou Gen-Z'er Hailey Bieber alleen maar hoge sokken dragen, terwijl millennial Olivia Wilde altijd gespot wordt in enkelsokken.

Lees ook: De comeback van de kantoorpik en vier andere modetrends

Millennials in de comments verdedigen zich fel met opmerkingen als: 'Wanneer Gen-Z'ers, net als wij, zo agressief waren gepest om ook maar een glimp van sokken te laten zien, zouden ze die van hen nooit zo durven dragen.' Anderen leggen uit dat enkelsokken hun benen langer doen lijken of dat hoge sokken een deuk in hun kuiten achterlaten.

Opvallend is dat millennials kennelijk het gevoel hebben dat ze zich moeten verdedigen voor hun enkelsokjes, maar wees gerust. Wij vinden dat je vooral moet dragen wat je zelf wilt, of dat nu enkelsokken of skinny jeans zijn.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Style