De comeback van de kantoorpik en vier andere modetrends

Style

De comeback van de kantoorpik en vier andere modetrends

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

27 februari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Ruud Janssen

Gepubliceerd op

27 februari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Ruud Janssen

Fashion Week is in volle gang en dat betekent dat er een hoop nieuwe trends op ons staan te wachten. De een nog, eh, specialer dan de andere. Wij presenteren u: de modetrends voor dit jaar. Doe ermee wat je wil.

Comeback van de kantoorpik Als het aan merken als Prada en Saint Laurent ligt, gaan we ons aankomend seizoen massaal kleden als kantoorpik. Aktetassen, zakelijke pakken en rokken tot op de knie: je kunt gerust de zolder van je oma (of opa) gaan plunderen.

Pencil me in Een andere trend die naadloos aansluit op de corporate stijl, is de terugkeer van de kokerrok. Ja, je leest het goed: we gaan weer kokerrokken dragen. Vergeet saaie exemplaren, dit jaar gaan we voor kleurrijke exemplaren en verschillende stoffen.

Elegant joggingpak Als we een joggingpak aantrekken, voelt het altijd een beetje alsof we hebben opgegeven om goed voor de dag te komen. Grote modehuizen zijn het daar echter niet mee eens: op de catwalk barstte het van de joggingpakken, maar dan wel met een elegante twist. Denk aan joggingpak met bloemen of een paar mooie ballerina's eronder in plaats van je afgetrapte pantoffels.

Lees ook: Move over, quiet luxury. In 2024 wil je eruit zien als een maffiavrouw

De moderne maffiavrouw We schreven er al eerder over: de mob wife-trend. Geen ingetogen luxe meer, maar juist laten zien wat je in huis hebt. Denk aan veel leer, (neppe) bontjassen en gouden sieraden. Wat nou quiet luxury?

Golden girls Dikke pech als je van zilver houdt: als we naar de catwalk kijken zien we dat goud in is en zilver uit. Niet dat het ook maar iets boeit, maar toch. Overigens draag je dit seizoen goud niet alleen aan je arm, om je vinger en in je oren, maar ook als outfit. Zo pakten Jason Wu, Proenza Schouler en Miu Miu uit met een gouden jurk.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen