Bh verstoppen? Niet nodig, volgens de peekaboo-trend mag die gewoon boven je shirt uitsteken

Style

Bh verstoppen? Niet nodig, volgens de peekaboo-trend mag die gewoon boven je shirt uitsteken

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

3 juni 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

3 juni 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Naadloze beha's om maar geen afdruk te laten zien, talloze hacks om de bandjes te verstoppen, en eigenlijk andere manieren om de aanwezigheid van het ding te verbergen. Nou, scratch that, want als we celebrities mogen geloven heerst er een nieuwe trend: de peekaboo-bra, waar je beha een beetje boven je kleding uitpiept. Of in het geval van sommige celebrities, een hoop.

Wardrobe malfunction? Nope, gewoon een fashion statement. Bij het filmfestival in Cannes zagen we een hoop beha's die even om het hoekje (of boven de jurk) kwamen kijken. Allereerst werd Scarlett Johansson in een kauwgomroze Pradajurk gespot, waarin het effect werd gecreëerd alsof er een witte beha boven haar jurk uitstak. Ook Euphoria-ster Sydney Sweeney werd gefotografeerd met de trend toen zij met een witte onderjurk van - Prada's kleine zusje - Miu Miu door de gangen van Hôtel Martinez liep. Rosie Huntington-Whitely, Cindy Bruna, noem het maar op: zij droegen de peekabootrend, en het stond ze verdraaid goed ook.

Lees ook: Ligt het aan ons of lijkt deze viral Diesel-rok sprekend op deze (verschrikkelijke) zeroes trend?

Eh, waarom? Het is niet nieuw dat we ondergoed dragen als topjes. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de bralette, waar we casual een blazer, jasje, of niets boven styleden. Naast dat het gewoon vet leuk staat, en sexy bovendien, heeft Harpers Bazaar een andere verklaring voor de opkomst van de peekaboo-trend: 'Nu we een tijdperk binnengaan waarin mode strijdt tussen conservatieve, stille luxe looks en ultra-sexy jurken die het lichaam ontbloten, vindt de peekaboo-bh de perfecte balans.' Vogue beschreef de trend daarnaast nog als 'een manier om de look te omarmen zonder alles bloot te geven'. En zo is het maar net. 

Dus mocht je beha er ooit per ongeluk bovenuit piepen? Omarm het vooral. Je hebt nou eenmaal borsten, en draagt nou eenmaal een beha: niets om voor te schamen.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een twintigjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen