FBoy Island: de grand finale vol leugens, ontboezemingen, tranen en gejuich

Entertainment

FBoy Island: de grand finale vol leugens, ontboezemingen, tranen en gejuich

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

23 november 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

23 november 2022 om 18:00

De afgelopen weken zaten we op de puntjes van onze stoelen voor de nieuwe datingshow FBoy Island. De ontknoping staat inmiddels op HBO Max en natuurlijk nemen we die met je door. Let op: dit artikel bevat spoilers.

Benieuwd wat we van de eerste acht afleveringen vonden? Dat lees je hier en hier.

Aflevering 9 De finale! Het is lang geleden dat we zo graag wilden weten hoe een programma afliep. Gaan ze allemaal voor een FBoy? En jankt die dan het geld mee naar huis? De popcorn staat klaar. Hé, da’s leuk, alle weggestuurde mannen zijn weer terug. Ze mogen de dames helpen bij hun beslissing. Ze weten dingen van de overgebleven mannen die ze vandaag mogen droppen bij de dames. Betekent dat nou dat ze hun maten moeten verraden? Ja dus. Lorenzo zwaait vrolijk naar Mike (hiii), maar lapt ‘m er vervolgens rustig bij. Alan praat Pybe een schuld én een masker aan. En Storm wordt keihard genaaid door vrijwel iedereen. Wat hebben we hiervan geleerd? Dat er kennelijk een Jacco in het programma zat, dat liefde blind maakt en dat Nicklas een vrije vogel is. Door naar de dates. De megadates, welteverstaan. De dames gaan met beide mannen 24 uur op date. De eersten zijn Nicklas, Romayn en Pybe. Romayn zet z’n hart open. Jennemie valt (niet voor Romayn, ze valt gewoon). Manon ligt in Pybes armen. Pybe wil niet dat Manon over hem heen kotst. Sarah is geslaagd voor haar rijbewijs. En Nicklas gebruikt het woord vet. Kleine smet op de avond: Romayn is ooit vreemdgegaan (maar even: hoe lief is hij verder?), Pybe is en blijft een FBoy en Nicklas heeft nog altijd o-ver-dui-de-lijk eurotekens in z’n ogen. O, en hij is de enige die niet op de gang hoeft te slapen. Wordt vervolgd.

afbeelding FBoy Island

Aflevering 10 De volgende ochtend. Sarah en Nicklas hebben de hele nacht doorgeketst – of nee, doorgekletst. Romayn wordt – surprise – toch wakker naast Jennemie. En ook Pybe is verplaatst gedurende de nacht. Lang kunnen ze niet blijven liggen, de overige drie mannen mogen op date. Mike en Manon zijn in de wolken (in een vliegtuigje dan, hè?), Martin en Sarah nemen een duik en Jennemie en Storm zitten in een doorzichtige kano die ons mateloos fascineert. Intussen worden de mannen én dames aan de tand gevoeld, want er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Wat Martin zich duidelijk realiseert, want de complimenten zijn niet van de lucht. En dan geeft-ie ook nog z’n T-shirt weg. En dan… het keuzemoment. Korte recap: er zit nog één Nice Guy in het spel (Mike). Kiest Manon voor hem, dan verdelen ze de 50.000 euro. Wint een FBoy, dan mag hij kiezen: houdt hij het geld zelf of gaat hij splitten? Sarah mag beginnen. Gaat ze voor Martin of Nicklas? Ze kiest voor Nicklas. Klote, vindt Martin, die opbiecht dat hij het geld voor zichzelf had willen houden. Maar waar het natuurlijk echt om draait: wat doet Nicklas? Ook hij gaat voor het geld… Au, au, au, au, au… Dan Jennemie. Gaat ze voor Storm of voor Romayn? Da’s snel duidelijk, van beide kanten: Storm it is. Is Romayn helemaal oké mee, hij heeft mooi Reuver op de kaart gezet, dat pakt niemand hem meer af. En dan dé vraag: wat doet Storm met het geld? Hij split! Die zagen we echt niet aankomen. Tot slot Manon, die – als het het ons vraagt – een onmogelijke keuze moet maken: wordt het Pybe of Mike? Ze heeft het er zelf ook moeilijk mee, maar gaat toch voor Pybe. Ook híj split het geld. Brb, even smelten. Eindstand: we zijn blij voor Manon en Jennemie. Sarah loopt gewoon in Nederland de liefde van haar leven tegen het lijf en wint de loterij. Nicklas gaat op vakantie met z’n moeder, eet daar iets verkeerds en is bovendien z’n koffer kwijt. Kop op Sarah, deze vrije vogel fladdert maar lekker weg.

Afbeelding FBoy Island

Ff evalueren, dit vinden wij: Michelle (25, content marketeer): Zijn ze geëindigd met de juiste man? Stel dat Jennemie Storm voorstelt aan haar ouders na dit programma en dat zij zien hoe hij vanaf aflevering 1 keihard tegen haar liegt. Geen lekkere start lijkt me, dus ik twijfel of deze relatie kans van slagen heeft. Ik denk dat Manon en Pybe ook na het programma nog samen kunnen blijven. En Sarah: soms is alleen eindigen niet zo erg. In elk geval honderd keer beter dan eindigen met zo’n moederskindje. Eerlijk zeggen: had jij het geld gesplit? Ja, in alle gevallen. Ook als ik geen potentie in de relatie zag, zou ik er niet vandoor gaan met het geld. Je hebt dan misschien 50.000 euro, maar ook voor altijd de stempel asshole op je voorhoofd geschreven. Lief woordje voor Sarah? Ik denk dat niemand de laatste aflevering keek en dacht: wat is Sarah dom geweest. M’n tenen kromden toen Nicklas z’n speech hield.

Bente (21, redactiestagiair): Zijn ze geëindigd met de juiste man? Ik had geen andere guy bij Manon kunnen bedenken. De vonken spatten ervanaf. Jennemie had alleen maar oog voor Storm. En wat betreft Sarah: bij Martin had ik m’n twijfels, ik miste wat vuur. Helaas staat in Nicklas z’n vocabulaire ook niet bepaald ‘juiste man’. Eerlijk zeggen: had jij het geld gesplit? Ja. ‘Geld maakt niet gelukkig’ zweeft ergens in m’n achterhoofd. En aangezien 25K toch ook een hoop knaken zijn, zou ik daar ook genoegen mee nemen. Lief woordje voor Sarah? Als ik in haar situatie had gezeten – en zat ik dat maar, op 24-uursdate met Nicklas – had ik dezelfde beslissing genomen. Ik wil haar graag een digitaal applaus geven voor het feit dat ze zich zo heeft opengesteld. Sarah, die leuke jongen is er écht voor jou. Misschien nog even in de dm van Cas sliden?

Noa (22, stagiair projectmanagement): Zijn ze geëindigd met de juiste man? Jennemie was vanaf het eerste moment verkocht, het moest en zou Storm worden. Prima, maar veel kansen heeft ze de andere mannen niet gegeven. Manon had voor Mike moeten gaan. En tja, Sarah had Nicklas toch niet zo moeten vertrouwen? Er waren zoveel red flags. Eerlijk zeggen: had jij het geld gesplit? Als ik iemand oprecht leuk had gevonden, natuurlijk. Ik zou ook nooit iemand zo lang aan het lijntje kunnen houden... 25K is ook al veel. Lief woordje voor Sarah? Nicklas was de druppel, je hebt je lesje geleerd. Jij vertrouwt de rest van je leven nooit meer een FBoy en dit is goed. Jij vindt jouw Nice Guy wel!

Elseline (37 projectmanager): Zijn ze geëindigd met de juiste man? Nee, natuurlijk niet! En daar kan je denk ik ook wel een beetje vanuit gaan als je weet dat er 'foute' boys meedoen met het programma. Eerlijk zeggen: had jij het geld gesplit? Hangt totaal van de situatie af, maar ik zou het niet over mijn hart verkrijgen om zo'n actie uit de halen zoals Nicklas. Ronduit harteloos! Lief woordje voor Sarah? Jouw soulmate zat niet tussen deze boys, met de nadruk op boys, want dit waren knulletjes en jij bent een vrouw van GOUD. Een G-girl.

Alle tien de afleveringen van FBoy Island staan nu op HBO Max.

Dit is een samenwerking met HBO Max.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio