FBoy Island: we dromen weg bij Pybe en vertrouwen Storm voor geen cent

Entertainment

FBoy Island: we dromen weg bij Pybe en vertrouwen Storm voor geen cent

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

12 november 2021 om 18:00

Gepubliceerd op

12 november 2021 om 18:00

Weer een datingshow? Ja, weer een datingshow. Maar wel één in een nieuw jasje. FBoy Island heeft humor, een flinke dosis feminisme en onverwachte wendingen. Heb je ons mee. De eerste vier afleveringen zie je nu op HBO Max, wij nemen de highlights met je door. Let op! Dit artikel bevat spoilers.

Het concept In FBoy Island gaan drie dames op zoek naar de liefde. Maar liefst zestien mannen staan te popelen om hen te veroveren. Helaas niet allemaal met de juiste intenties: slechts de helft van hen is een Nice Guy (echt op zoek naar liefde), de andere helft is een zelfbenoemde FBoy. De liefde kan de FBoys gestolen worden, zij gaan voor de 50.000 euro die de winnaar binnenhengelt (en wat Instagram-volgers erbij, laten we eerlijk zijn). De dames beslissen elke aflevering wie er naar huis moet. Kunnen ze vertrouwen op hun intuïtie?

Aflevering 1 De heren en dames worden aan ons voorgesteld. Storm komt voor het prijzengeld, het kan maar duidelijk zijn. Onze gedachten? 1. We mogen Storm niet zo. 2. Storms ouders waren bijzonder vroeg bij de aparte-namen-trend. 3. Moeten we nu lijdzaam toezien hoe de dames hier wellicht in gaan trappen? Over die dames gesproken, daar komen ze van de trap. We zien Sarah, mondhygiënist en behaloos volgens Sonnie (o nee, niet weer een Sonnie). Jennemie, contentcreator en geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. En Manon, een badass student communicatiewetenschappen. Iedereen is voorgesteld, het spel kan beginnen. En dat is volgens presentator Lisa Loeb keihard, net als de inhoud van sommige broekjes. (Zegt ze dat nou echt? Lisa!) Amper bijgekomen van de voorstelronde mogen de dames bandjes uitdelen aan twee heren die ze beter willen leren kennen. Lucky Luuk krijgt het druk met drie exemplaren. De rest is vooral druk met vertellen dat het ze he-le-maal niks doet dat ze geen bandje hebben gescoord – natuurlijk. Gelukkig hebben ze nog een kans tijdens de poolparty. Die begint niet voor iedereen soepel. Kijk, dat Manon de namen van alle zestien mannen nog niet kent, vinden we niet zo gek. Maar dat Stom, pardon, Storm, vervolgens aan haar vraagt: en hoe heet jij? Dat vinden we minder handig. Door naar de dates, waar Danny uitgelegd krijgt wat het woord autonoom betekent, Jennemie doodsangsten uitstaat en we een nieuwe definitie van vreemdgaan horen: Storm 'heeft weleens andere dingen gedaan terwijl hij met iemand aan het praten was'. Ofzoiets. En dan is het alweer tijd voor de eliminatie. Houden we van, beetje tempo. Luca, Yoram en Jacco worden weggestuurd. En dan volgt het spannendste moment: zijn zij Nice Guys of FBoys? Alle drie blijken ze het laatste. Drie uit drie, niet verkeerd, dames.

FBoy Island Aflevering 1

Aflevering 2 Een nieuwe dag. De dames worden satisfied wakker. De mannen liggen aan het zwembad en hijsen aan wat gewichten – blijkbaar een onmisbaar element in realitydatingshows. Er gaat vandaag gevochten worden. Met waterballonnen, maar toch. Romayn, Luuk en Storm komen het beste uit de strijd en mogen op één-op-één-date. Jennemie heeft het gezellig met Storm, waardoor wij dan weer gillend voor het scherm zittend. Pas nou toch op, Jen. En nog wat, mannen: wees gewoon eerlijk als iemand vraagt of je weleens bent vreemdgegaan. ‘Eh, vreemdgaan. Goh. Eh. Ja. Nee. Ik geloof het niet’ is geen antwoord. Anyway, de volgende dag. Maurice, Sonnie en Storm mogen mee op date. We zwijmelen weg bij Maurice en moeten een beetje overgeven van de ranzige opmerking van Sonnie. Die laatste komt 's avonds ook niet echt lekker uit de verf, trouwens. Sterker nog: hij haalt het bloed onder Jennemies nagels vandaan. Waarom weten we niet precies, iets met vuren, maar ervan genieten doen we wel. Ook genieten: de eliminatie. Voor de kijkers dan, niet voor de mannen die moeten vertrekken: Rev (FBoy), Alan (Nice Guy) en Danny (Nice Guy). De tussenstand: vier FBoys eruit, twee Nice Guys.

Aflevering 3 Yes, spanning in de tent. Niet echt volwassen-mannen-spanning, moeten we zeggen. Storm en Pybe willen niet met de rest spelen en nu is de rest boos. En Joël heeft Storm heus wel door: hij is niet oprecht. 'Ik ga Pybe en Storm exposen,' aldus penoze-Joël. We gaan het strand weer op, voor een fotoshoot deze keer. Niks spannends aan, zou je denken, maar dan ken je Lisa nog niet. Die tovert – huppakee – zeven nieuwe mannen uit haar hoge hoed. Storm schrikt, Manon giechelt, Jennemie gluurt, Maurice, eh, ja wat doet Maurice precies? Anyway, zeven nieuwe mannen. Ze schuiven een voor een aan bij de dames en we leren een hoop. Dat je je prima zes weken na het verbreken van je relatie in dit avontuur kunt storten, bijvoorbeeld. Dat het niet handig is om tegen een donkerharig meisje te zeggen dat je op blond valt. En dat Jennemie geen complimenten kan geven ('Jij ziet er ook wel beter uit dan net'). En dan grijpt Joël z'n kans. Hij vertelt aan Manon dat Storm verkondigt dat Jennemie z'n type helemaal niet is. Manon is in shock en roept de dames bij elkaar. Jennemie gelooft Joël niet en legt hem haarfijn uit waarom niet. Ook Maurice en Storm mogen nog even op audiëntie komen. Conclusie: Jennemie vertrouwt het nog steeds niet helemaal, maar krijgt wel een zoen van Storm, die trouwens een goeie politicozo zou zijn, whatever it may be. Tijd voor de eliminatie. Joël is in het zwart gekleed en dat is niet voor niets: hij elimineert zichzelf. Tikkie dramatisch, als je het ons vraagt, maar oké. En helemaal niet awkward dat Lisa hem vertelt dat het niet om zijn mening gaat, maar om die van de dames. Gelukkig mag hij ook van de dames het toneel verlaten, net als Elysio en Jesse. Natuurlijk niet voordat we antwoord hebben gekregen op die ene ultieme vraag: zijn ze Nice Guys of FBoys? Alle drie blijken ze het eerste. Oeps.

Aflevering 4 De bekende nababbel. Stom, stom, stom dat ze drie Nice Guys hebben weggestemd. De pijlen gaan nu op Nicklas – die intussen aan de kijkers opbiecht keihard voor het geld te gaan. Au. Da's voor later zorg, eerst een dancebattle en in één ruk door naar de bekende datenight. Daar gaat Mike O. iets te snel (kinderen), praat Isaiah iets te veel en is helemaal niemand ooit vreemdgegaan (kuch). Een hoop info dus, niet zo gek dat de dames door de bomen het bos niet meer zien. Heeft Lisa wat op gevonden: de schelp der waarheid. Die mogen ze voor de eliminatie inzetten. Eén man moet ermee onthullen of hij een Nicy Guy of een FBoy is. To be continued… Eerst opnieuw een poolparty. Drankje, dansje, wat kan er misgaan? Nou ja, Sarah voelt zich ongemakkelijk bij Sonnie, Storm krijgt een waarschuwing en Martin komt ook niet echt lekker uit de verf. Verder komt er bij Nicklas vooral een hoop crap uit en is stalker-Pybe niet bij Manon weg te slaan. Het feestje gaat nog even door met Cas (wie?), Nicklas (o nee) en Luuk, de rest mag moven. Dat vindt Luuk leuk, want eh, ja, dat is leuk. Ook Jennemie en Nicklas hebben het gezellig en daarover is Storm dan weer medium-enthousiast. Over Storm gesproken. De schelp der waarheid, ken je 'm nog? Jep, die gaat naar hem. En dus weet iedereen nu dat hij een keiharde FBoy is. Hij probeert er nog een leuke draai aan te geven, maar daar trappen we natuurlijk niet in. Net als Jennemie, wilden we zeggen, maar laat nou net dát de cliffhanger zijn. Komen we op terug!

FBoy Island Aflevering 4

Ff evalueren, dit vinden wij: Michelle (25, content marketeer): Dit is sowieso een Nice Guy: Luuk. Unpopular opinion misschien, want hij loopt een beetje naast z’n schoenen, maar hij accepteerde de feedback volledig. En hij is knap. Ik wil daarom ook gewoon niet geloven dat hij een FBoy is. Ik zou best eens willen daten met: PYBE. Ongeacht de uitkomst: Pybe, kom gewoon eens gezellig langs onze redactie voor een koffietje samen. Is gezellig, joh.

Bente (21, redactiestagiair): Dit is sowieso een FBoy: Martin: Hij wist niet meer dat-ie was vreemdgegaan. Is goed, Martin. Dat je je boodschappenlijstje van vorige week niet meer weet, oké, maar of je overspel speelde toch wel? Gekkie. Dit is sowieso een Nice Guy: Pybe. Hij begon over de mondhoeken van Manon, en er kwam nog net geen kwijl uit zijn eigen mond. Verbaast me niks als er een ring in z’n broekzak brandt. Ik zou best weleens willen daten met: Nicklas: Sorry, not sorry. De blauwe kijkers van hem winnen het van die duidelijke FBoy-signalen.

Noa (22, stagiair projectmanagement): Dit is sowieso een Nice Guy: Maurice. Dit is echt een lieve jongen, lijkt niks kwaad te kunnen doen. Al is hij misschien weer net wat té nice. Ik zou best eens willen daten met: Luuk. Ik kan hem nog niet zo goed peilen. Wel vind ik hem een knappe jongen, dus ik zou hem het voordeel van de twijfel geven. Wat denk je, is Storm echt van mening veranderd gedurende het programma? Ik geloof er niks van. Hij zal best zien dat dit Jennemie raakt, maar ik denk niet dat het hem echt wat doet, hij is hier ten slotte met een duidelijk doel, en dat is niet Jennemie.

June (24, projectmanager): Dit is sowieso een FBoy: Maurice: Iets aan zijn blik vertrouw ik niet helemaal. En hold up: in de eerste week vijf keer afspreken als je een meisje ziet zitten? Ho, ho, Maurice, rustig aan. Ik zou best weleens willen daten met: Pybe. Ik lees iets over een koffietje met Michelle op de redactie, maar we kunnen hier ook een speeddate van maken, Pybe? We horen graag wat je favoriete kopje koffie is, zorgen wij dat we dat voor je klaarzetten. Tot snel, groetjes!

Elseline (37, projectmanager): Dit is sowieso een Nice Guy: Sonnie. Hij komt als een goodie-goodie over, vanwege zijn blonde lokken, preppy kleding en diepgaande vragen. Ik zou best eens willen daten met: Martin. Ik heb een zwak voor mannen uit het zuiden. En op de een of andere manier kan een man met een zachte G voor mij nooit als FBoy overkomen, maar misschien zit ik er wel volledig naast.

De eerste vier afleveringen FBoy Island staan nu op HBO Max. Op 14 november volgen er nog vier afleveringen en op 21 november zijn de halve finale en finale.

Dit is een samenwerking met HBO Max.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio