Zo beschermt Jade Anna zichzelf tegen negatieve reacties

Beauty

Zo beschermt Jade Anna zichzelf tegen negatieve reacties

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

11 april 2024 om 11:00

Gepubliceerd op

11 april 2024 om 11:00

In de podcastserie No Filter Needed gaat influencer Rianne Meijer samen met IT Cosmetics en &C in gesprek met inspirerende mensen. Het thema van de podcast: confidence. Hoe zelfverzekerd zijn haar gasten? Wat doen ze als ze wat minder lekker in hun vel zitten? En wat niet? Ze houden zichzelf letterlijk en figuurlijk een spiegel voor. Deze week: Jade Anna.

Jade Anna is ‘pas’ negentien jaar oud en toch al zeven jaar content creator. Op haar twaalfde maakte ze al YouTube-video’s en gaf ze haar volgers een inkijkje in haar leven. Rianne wil van haar weten hoe het is om zo jong al in de spotlights te staan. Intussen maken ze zich klaar voor de dag, met make-upproducten van IT Cosmetics.

Confidence zit in het DNA van IT Cosmetics. Het merk wil dat iedereen in de spiegel kijkt en zijn of haar imperfecties leert te omarmen. Hun producten kunnen daarbij helpen: die zijn gemaakt in samenwerking met plastisch chirurgen en dermatologen, en daardoor mega-effectief. Niet alleen je huid, ook je zelfvertrouwen krijgt een boost.

Sociale wezens We kunnen gerust zeggen dat Jade Anna een van de succesvolste influencers van dit moment is. Ze heeft ruim één miljoen volgers op Instagram, 1,7 miljoen op TikTok en bijna 300.000 YouTube-abonnees. Mooie mijlpalen, maar dat succes heeft ook een keerzijde: een hoop mensen hebben een mening over haar. De hele dag door krijgt ze (negatieve) comments en ze is geregeld onderwerp van gesprek op juicekanalen.

Je moet stevig in je schoenen staan wil je daarmee om kunnen gaan. Dat lukt Jade goed: ‘Ik kan veel hebben, ik trek me er niet zo veel van aan.’ En dat is knap, want makkelijk is dat niet. Veel mensen struggelen met de vraag wat anderen van ze vinden en dat is goed te verklaren: mensen zijn sociale wezens, we willen er van nature graag bij horen en zijn bang om afgewezen te worden. En dus zoeken we naar verbinding en bevestiging van anderen.

Beloning Dat doen we offline, maar tegenwoordig ook ónline. Vooral in de vorm van likes en positieve reacties op je posts. Vlaams onderzoek toont aan: hoe meer likes en (online) vrienden jongeren hebben, hoe gelukkiger ze zijn en hoe meer zelfvertrouwen ze hebben. En andersom geldt: krijgt een foto maar weinig likes, dan kunnen ze zich daardoor neerslachtig voelen.

In andere woorden: likes hebben een sterke sociaal-belonende functie. Ze beïnvloeden de ‘emotionele affectieve staat van de ontvanger’. Dat is zelfs te zien op MRI-scans: hersengebieden die geassocieerd worden met beloningen en sociale cognitie laten grotere activiteit zien als mensen foto’s zien die veel likes hebben, ten opzichte van foto’s die weinig likes hebben.

Relativeren Wat volgens Jade scheelt is dat zij niet van de een op de andere dag bekend was. Ze is ermee opgegroeid en kon daardoor wennen de aandacht en negatieve comments. Bovendien heeft ze een enorm sterke basis en mensen om zich heen die het beste met haar voorhebben. ‘Ik heb een heel goede jeugd gehad, ik zou de opvoeding van mijn moeder ook exact kopiëren naar mijn eigen kinderen.’

Tot slot kan ze goed relativeren. Dat is ook wat ze anderen wil meegeven: ‘Sommigen hebben niks beters te doen dan een foto bekijken, bedenken wat voor negatiefs ze erover kunnen zeggen en dat vervolgens ook doen. Ik vraag me dan af: sluiten zij hun telefoon nou echt af met het idee: mijn dag is nu echt beter? Laat hen je droom of doel niet in de weg staan.’

Deze producten hebben Jade en Rianne gebruikt:

Jade Anna Confidence In A Cream , CC+ Cream Nude Glow in Light, Heavenly Luxe™ Complexion Perfection Brush #7, Bye Bye Under Eye Concealer in Light Beige, Bye Bye Dark Spots Concealer (contour) in Tan Warm 44, Bye Bye Pores Loose Setting Powder, Heavenly Luxe™ Airbrush Powder & Bronzer Brush #1, Heavenly Luxe™ French Boutique Blush Brush #4 , Bye Bye Pores Bronzer, Bye Bye Pores Blush in Je Ne Sais Quoi, Heavenly Luxe™ Dual Airbrush Concealer Brush #2, Superhero™ No-Tug Eyeshadow Stick in Fearless Umber, Superhero™ No-Tug Eyeshadow Stick in Silk Armour: Pearl Rose Gold , Superhero™ Mascara in Black .

Rianne Meijer Confidence In A Cream , CC+ Cream Nude Glow in Light, Heavenly Luxe™ Complexion Perfection Brush #7, Bye Bye Under Eye Concealer, Bye Bye Dark Spots Concealer (contour) in 53 Rich Neutral, Heavenly Luxe™ French Boutique Blush Brush #4 , Bye Bye Pores Loose Setting Powder, Bye Bye Pores Blush, Superhero™ No-Tug Eyeshadow Stick in Silk Armour, Bye Bye Pores Bronzer, Superhero™ Mascara in Black, Heavenly Luxe™ Airbrush Powder & Bronzer Brush #1, Brow Power™ Universal Eyebrow Pencil in Universal Taupe.

IT Cosmetics is verkrijgbaar bij ICI PARIS XL.

Alle afleveringen van No Filter Needed beluister je via je favoriete podcast-app.

Dit is een samenwerking met IT Cosmetics.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen van Beauty