Monica Geuze kijkt met samengeknepen billen haar tv-optredens terug

Beauty

Monica Geuze kijkt met samengeknepen billen haar tv-optredens terug

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

25 april 2024 om 11:00

Gepubliceerd op

25 april 2024 om 11:00

In de podcastserie No Filter Needed gaat influencer Rianne Meijer samen met IT Cosmetics en &C in gesprek met inspirerende mensen. Het thema van de podcast: confidence. Hoe zelfverzekerd zijn haar gasten? Wat doen ze als ze wat minder lekker in hun vel zitten? En wat niet? Ze houden zichzelf letterlijk en figuurlijk een spiegel voor. Deze week: Monica Geuze.

Monica liep jarenlang met een vlogcamera in haar handen. Inmiddels is ze gestopt met vloggen en richt ze zich vooral op haar onderneming, haar presentatiewerk, haar podcast en natuurlijk haar dochter. Ze is al met al behoorlijk vaak op beeld te zien (geweest). Hoe is het om constant met jezelf geconfronteerd te worden, vraagt Rianne zich af. Wat doet dat met je zelfvertrouwen?

Terwijl Monica en Rianne hierover kletsen, maken ze zich klaar voor de dag met make-upproducten van IT Cosmetics. IT Cosmetics gaat graag het gesprek aan over (natuurlijke) schoonheid. Iedereen zijn of haar flaws laten omarmen, dat is hun missie. Hun producten kunnen daarbij helpen. Die zijn gemaakt in samenwerking met plastisch chirurgen en dermatologen en bevatten alleen de beste skincare-ingrediënten. Daarmee krijgt niet alleen je huid, maar ook je zelfvertrouwen een boost.

Invloed op ons zelfbeeld We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder traditionele media – tv, kranten, tijdschriften – en sociale media als Instagram, TikTok en Facebook. Dat heeft goede kanten, zo blijf je op de hoogte van het (wereld)nieuws en je kunt op deze platforms een hoop inspiratie opdoen. Maar er zitten ook nadelen aan. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat (sociale) media het zelfbeeld van vrouwen op een negatieve manier kan beïnvloeden.

Dat komt omdat mensen een natuurlijke neiging hebben om zichzelf te vergelijken. Veel vrouwen zijn bovendien gevoelig voor idealen die vanuit de media worden gecommuniceerd. Hoewel er steeds meer tegenbewegingen zijn, staan tijdschriften nog altijd bol van de – vaak dunne – modellen. En op Instagram lijkt het alsof het gros een mooie huid en perfecte wenkbrauwen heeft (dank, filters), nooit onzeker is en alleen maar leuke dingen doet. Vooral het zelfbeeld van vrouwen die emotioneel instabiel zijn, kan hierdoor aan het wankelen gebracht worden.

Misplaatste zelfverzekerdheid Laat Monica nou haar werk hebben gemaakt van (social) media. Gelukkig heeft ze aan zelfvertrouwen geen gebrek. Sterker nog: ‘Als ik oude vlogs terugkijk, denk ik juist: wat heb jij een misplaatste zelfverzekerdheid. Dat kon wel een tandje minder.’ Maar ook Monica is weleens onzeker, hoor. Zeker nu ze steeds vaker op tv komt en niet meer zelf de beelden edit. ‘Ik heb een stuk minder controle. Dat is wel lastig. Ik kijk met samengeknepen billen sommige afleveringen terug. O, hou je mond, denk ik dan. Met editten knipte ik dat er dan gewoon uit. Daar moet ik wel even overheen.’

Nog iets wat veranderd is in de loop der jaren: ze is zich inmiddels bewust de voorbeeldrol die ze heeft. ‘Toen ik begon zei ik altijd: het is niet mijn verantwoordelijkheid waar jouw kind naar kijkt. Ik stond daar heel puberaal in. Inmiddels ben ik me ervan bewust dat er veel jonge meiden kijken en hou ik rekening met wat ik zeg of deel. Als ik twijfel of ik een bepaalde story moet posten of dat-ie te grof is, deel ik ‘m tegenwoordig alleen met m’n beste vrienden. Dan ben ik nog steeds mezelf, maar via een omweg.’

Deze producten hebben Monica en Rianne gebruikt:

Monica Geuze Brow Power™ Universal Eyebrow Pencil in Universal Taupe, CC+ Cream Nude Glow in Neutral Tan, Heavenly Luxe™ Complexion Perfection Brush #7, Bye Bye Under Eye™  Concealer in 32 Tan Bronze (C), Lip Balm Treatment in Je Ne Sais Quoi, Bye Bye Pores Pressed™ Powder in Transparent, Heavenly Luxe™ Wand Ball Powder Brush #8, Heavenly Luxe™ French Boutique Blush Brush #4, Bye Bye Pores™ Blush in Je Ne Sais Quoi, Bye Bye Pores™ Bronzer, Heavenly Luxe™ Airbrush Powder & Bronzer Brush #1, Superhero™ Mascara in Black. Rianne Meijer Confidence In A Cream , Confidence In An Eye Cream, Heavenly Luxe™ French Boutique Blush Brush #4, CC+ Cream Original in Light, Heavenly Luxe™ Complexion Perfection Brush #7, Bye Bye Dark Spots™ Concealer, Bye Bye Pores™ Bronzer, Superhero™ No-Tug Eyeshadow Stick in Silk Armour , Superhero™ Mascara in Black, Brow Power™ Universal Eyebrow Pencil in Universal Taupe, Bye Bye Pores™ Loose Setting Powder in Translucent, Bye Bye Pores™  Blush in Je Ne Sais Quoi.

IT Cosmetics is verkrijgbaar bij ICI PARIS XL.

Alle afleveringen van No Filter Needed beluister je via je favoriete podcast-app.

Dit is een samenwerking met IT Cosmetics.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen van Beauty