FBoy Island: avo’s hakken met Nicklas en het mysterie van Cas z’n shirt

Entertainment

FBoy Island: avo’s hakken met Nicklas en het mysterie van Cas z’n shirt

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

16 november 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

16 november 2022 om 18:00

We zitten midden in het eerste, meeslepende seizoen van FBoy Island. De eerste acht afleveringen zie je nu op HBO Max, wij nemen hier de highlights van aflevering 5 tot en 8 met je door. Let op: dit artikel bevat spoilers.

Benieuwd wat we van de eerste vier afleveringen vonden? Dat lees je hier.

Aflevering 5 Storm heeft aan het einde van aflevering 4 onthuld dat hij een FBoy is. Gaat Jennemie hem wegsturen? Nope. Ze wil hem ‘de tijd geven het uit te leggen’ en vond hem ‘toch ergens wel oprecht overkomen’. Hebben wij niet gehoord, maar priem. Mike O. (Nice Guy), Steven (Nice Guy) en Lorenzo (FBoy) mogen het eiland wel verlaten. De volgende dag mag Storm uitleg komen geven aan Jennemie. Puppy-ogen en wat poëtische zinnen en voilà: er wordt afgesloten met een knuffel. En dan zijn we plots bij Expeditie Robinson beland. O nee, het is een spel waarbij de heren vragen gesteld krijgen en de dames bepalen of ze tevreden zijn met het antwoord. Nee? Dan krijgen ze een koude douche. Sonny scoort punten, net als Maurice, al krijgen ze toch een plens water over zich heen. Ook Isaiah, Mike D., Nicklas en Martin mogen hun borst natmaken. We beginnen ons net af te vragen of de dames het spel wel goed hebben begrepen als Celvinio de eerste is die ontsnapt aan de plens. Iedereen weer droog kan de datenight beginnen. Nicklas grijpt z’n kans om wat recht te zetten bij Sarah, Luuk zoent Manon, Nicklas zoent Jennemie. En wij moeten even verwerken wat er in de afgelopen twee minuten allemaal is gebeurd. Sarah zit intussen niet zo lekker in de wedstrijd. Ze heeft het gevoel dat mensen een spelletje met haar spelen (daar vat ze het programma wel goed mee samen) en dat is zielig, vindt Nicklas, die haar toch maar weer een kans geeft en – ho, dat ging snel – zoent. Het waren roerige dagen, dat belooft wat voor de eliminatie. Sonnie, Romayn, Celvinio, Pybe, Isaiah en Nicklas staan op de lijst. En dan… een twist. Er worden zes schelpen tevoorschijn getoverd en een voor een mogen ze onthullen of ze een FBoy of een Nice Guy zijn. Romayn, Pybe en Celvinio zijn FBoys, Sonnie is een Nice Guy. En tot slot is Nicklas een…

Afbeelding FBoy Island

Aflevering 6 …FBoy. Goh. Wieberen, zou je zeggen, maar er volgt een nieuwe twist: ook de rest van de mannen moet onthullen of ze een Nice Guy of FBoy zijn. Cas, Maurice, Mike D. en Luuk zijn Nice Guys. Martin en Isaiah FBoys. Alle kaarten liggen op tafel, Lisa verwoordt het goed: je zou kunnen denken dat het spel nu uit is. Maar volgens haar begint het nu pas. We zijn benieuwd! Tijd voor een datenight (die arme stembanden van die dames). Sonnie begint weer over het ontbreken van Sarahs beha, Nicklas mag wéér uitleg geven (die arme stembanden van die man) en Maurice moet beter z’n best gaan doen. Helaas krijgt hij die kans niet tijdens de 1-op-1-dates, die gaan naar Storm, Martin en Mike. Daar wordt heel wat gesnaveld: Martin zoent met Sarah, Mike met Manon en Storm met Jennemie. Die zitten dus wel safe, denken ze, terwijl Nicklas een beetje voor z’n positie vreest en ook Maurice de bui al voelt hangen. Of dat terecht is? We gaan het zien bij de eliminatie, waarbij de dames deze keer niet hun bottom two, maar hun favoriete drie moeten onthullen. Jennemies keuze: Storm, Romayn en Isaiah. Manons top drie: Luuk, Mike D. en Pybe. En Sarahs favorieten: Martin, Cas en Nicklas. En dat betekent dat Maurice, Sonnie en Celvinio naar huis moeten.

Afbeelding FBoy Island

Aflevering 7 We weten inmiddels wie van de mannen een FBoy is en wie een Nice Guy. De vraag waar het vanaf nu dus om draait: kunnen FBoys Nice Guys worden en kunnen ze de dames daar ook van overtuigen? Ze mogen een poging doen tijdens een potje twisteren, suppen, picknicken en tot slot een dubbeldate. Sarah, Martin en Nicklas gaan sushi maken – lekker avo’s hakken en bevelen van Nicklas opvolgen. Manon, Mike en Pybe hebben – omstebeurt – een intiem onderonsje op de massagetafel. En Jennemie, Storm en Isaiah mogen opnieuw hun lenigheid testen, nu op een yogamatje. Eenmaal thuis mogen ook de overgebleven mannen een drankje met de dames doen, waarbij na Mike en Pybe ook Luuk een zoen binnenhengelt vandaag – Manon is er zelf ook confused van. Wat haar er overigens niet van weerhoudt opnieuw met Pybe te zoenen. Ook Nicklas, Martin en opnieuw Mike wisselen speeksel uit. Eh, is er iemand die vandaag nog géén zoen heeft gekregen? Ach, maakt de eliminatie tenminste spannend. Surprise: die blijkt deze keer wéér een tikkie anders te gaan. Nadat de dames hebben aangegeven wie hun favorieten zijn, spotten we opnieuw drie schelpen. Wat dat betekent? Dat zien we volgende week…

Afbeelding FBOY Island

Aflevering 8 Geintje, we gaan natuurlijk gewoon gelijk door. Over die schelpen: daarin zitten briefjes met uitspraken die de boys hebben gedaan voordat ze naar FBoy Island kwamen. Die teksten gooien de dames niet in de groep, maar mogen ze lekker voor zichzelf houden. O en btw, die eliminatie? Gaat niet door, niemand hoeft naar huis. Een nieuwe poolparty volgt. En niet zomaar een: de allerbelangrijkste poolparty van hun leven. Er wordt gebabbeld, er worden drankjes gedronken, er worden kusjes uitgedeeld. Maar het opmerkelijkste van de middag: dat Cas opeens zonder shirt aan tegenover Sarah zit. Eenmaal opgefrist en bijgekomen staat er een nieuwe datenight op de planning. We gaan iets dieper, er worden ouders bij gehaald en harten opengesteld – cute, vindt ook Manon – en wederom gekust hier en daar. Of nou ja, hier en daar, gewoon de hele tijd. En dan is het alweer tijd voor de eliminatie – de laatste voor de finale. De pechvogels deze keer? Isaiah, Luuk en Cas. Volgende week de finale, stay tuned!

Ff evalueren, dit vinden wij: Michelle (25, content marketeer): Van hem had ik écht niet verwacht dat hij een FBoy was: Pybe, wat doe je me aan?! Vorige keer sprak ik nog vol lof over je. Ik geloof overigens wel dat Pybe ook een Nice Guy in zich heeft en Manon echt leuk vindt. Wie vind jij het beste passen bij Jennemie? Deze gaan jullie niet leuk vinden: Storm. Jennemie bijt flink van zich af wanneer iemand hem bekritiseert.

Bente (21, redactiestagiair): Van hem had ik écht niet verwacht dat hij een Nice Guy was: Sonnie. Je hoeft dus geen FBoy te zijn om weinig diepgang te hebben en interesse te tonen. Van hem had ik écht niet verwacht dat hij een FBoy was: Celvinio. Hij pitchte tijdens zijn deelname liever z’n maten, dan dat hij zelf de kans waagde. Vond ik best een aardige actie. Wellicht een splitdealtje onderling. Wie vind jij het beste passen bij Manon? Pybe. Deze knapzak liet zich de afgelopen afleveringen van een andere kant zien. Vond-ie lastig, maar hij deed het toch, mooi. Vond Manon op zich ook wel, maar toch koos ze voor Mike. Zonde. Ik denk dat ze uitstekend bij elkaar passen. Pybe en Manon dan. 

Noa (22, stagiair projectmanagement): Wie vind je het beste passen bij Sarah? Cas. Ze had hem al wat eerder meer kansen moeten geven. Hij is wat terughoudend, waardoor hij niet zo opvalt, maar je ziet dat hij het probeert. Wie vind je het beste passen bij Manon? Mike. Dit is een Nice Guy, maar hij is niet té nice. Je ziet aan alles dat hij echt oprecht is met Manon en dat hij moeite voor haar wil doen. Ook denk ik dat Manon hem echt leuk vindt.

Elseline (37, projectmanager): Van hem had ik écht niet verwacht dat hij een Nice Guy was: Celvinio en Joel. Niet per se omdat ze zich zo smooth gedroegen, meer vanwege de stoere looks. Door de tattoos krijg ik toch een beetje een verkeerd beeld van die mannen. Wie vind je het beste passen bij Manon? Mike. Hij maakt haar aan het lachen en komt over als een oprechte Nice Guy. Ik denk dat hij voor je door het vuur gaat.

De eerste acht afleveringen FBoy Island staan nu op HBO Max. Op 21 november volgen er nog vier afleveringen.

Dit is een samenwerking met HBO Max.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio