Chantals eerste kriebels: 'Ik vond het altijd zeer interessant als deze acteur in beeld kwam'

Column

Chantals eerste kriebels: 'Ik vond het altijd zeer interessant als deze acteur in beeld kwam'

Chantal Janzen
Door

Chantal Janzen

Gepubliceerd op

4 juni 2024 om 09:00

Bron / Fotografie

fotografie Kee & Kee

Gepubliceerd op

4 juni 2024 om 09:00

Bron / Fotografie

fotografie Kee & Kee

Seks. Sex. Seggs. Ingewikkeld onderwerp vind ik het. Niet om te doen, want ik weet inmiddels hoe het moet. Maar om over te schrijven. Dat zal nooit veranderen.

Althans, voor mij. Want er zijn genoeg mensen die er juist wel over kunnen en willen schrijven. Neem Joy Delima, actrice (Eén grote familie, Zussen) en auteur. Zij heeft lange tijd een column in de Volkskrant gehad over seks en schreef er ook een boek over. Lijkt mij moeilijk. Maar omdat Joy een ingewikkelde en moeilijke tijd heeft gehad met seks, schreef ze er júíst over. Dat kan ik bewonderen.

Ik had het er laatst nog met mijn vriendinnen over, hoe wij vroeger kwamen te weten hoe je 'het' moest doen. Ik kan me niet herinneren dat ik seksuele voorlichting kreeg van mijn ouders, jullie?

Werd dat op de middelbare school dan duidelijk genoeg uitgelegd tijdens de biologieles? Ook dat kan ik me niet herinneren. Ik denk dat je erachter kwam doordat je er met vriendinnen en klasgenoten over praatte, want een pikante film keek ik niet, en YouTube was ook nog geen optie. Nee, wij kletsten er met elkaar over en leerden het van tv-programma's en films. Een van mijn vriendinnen zei tijdens dat gesprek: 'Volgens mij was ik voor het eerst opgewonden door Adriaan.'

Stilte.

'Adriaan wie?' vroeg iemand. En toen voor de grap erachteraan: 'Van Bassie zeker!'

Weer een stilte. We keken haar aan. Met een rooie kop zei ze: 'Ja, Adriaan van Bassie.' Ik denk dat we er een kwartier lang non-stop keihard om hebben gelachen. Adriaan! De acrobaat met z'n glimmende blauwe blouse!

Maar... hierdoor kwamen ze wel, hoor, de bekentenissen van de rest. Van wie raakte jij voor het eerst echt opgewonden toen je jong was? werd het onderwerp. Eén iemand zei Kitt, maar ze bedoelde niet Kitt, want dat was een auto (tuurlijk, alles kan). Ze bedoelde Michael Knight aka David Hasselhoff. Een ander zei: 'Door De pinup club.' Dat was een erotisch programma op tv. Weer iemand anders zei: 'Door Sabrina van de clip van Boys, Boys, Boys.' En een ander had het bij Vanessa (Connie Breukhoven) in de videoclip van Upside Down, die ook licht erotisch getint was. Zelfs de naam van Henny Huisman viel.

En nu wil je natuurlijk weten wie bij mij bepaalde gedachten losmaakte als meisje. Daar komt-ie: Joep. Joep Sertons. Tegenwoordig ook wel bekend als Anton Bouwhuis in GTST. Destijds speelde hij in de serie Spijkerhoek. Ik was geloof ik dertien, veertien jaar en vond het zeer interessant als hij in beeld kwam. Ik had het ook bij Marc Klein Essink, die speelde in Medisch Centrum West. En John Stamos, oom Jesse uit Full House.

Ook kon ik wegzwijmelen bij Joseph C. Phillips, de man van Denise Huxtable, de op een na oudste dochter in The Cosby Show. Maar ook Glenn Medeiros, van Nothing's Gonna Change My Love For You. Ik heb hem laatst weer eens gegoogeld, kijken hoe hij er nu uitziet. Ik kan zeggen: er is wel degelijk iets gechanged aan m'n love for him, want het is niet meer een type dat iets bij me losmaakt. Hetzelfde geldt voor Rick Astley.

Wie waren jullie crushes vroeger? Ik ben benieuwd. Zo. En nu ga ik naar boven, een knap staaltje acrobatiek bedrijven met mijn Adriaan.

Shop hier &C's julinummer 'Dat kan heter'

7 ,45

delen
Chantal Janzen

Je weet wel, die van &C. Maar ook moeder, echtgenote, presentatrice, actrice, zangeres, danseres én wil het liefste iedereen blij maken. Lukt overigens niet altijd. Maar ze doet echt haar best.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen