We hadden je nog zo gewaarschuwd: eerste hulp bij je pony-trauma

Beauty

We hadden je nog zo gewaarschuwd: eerste hulp bij je pony-trauma

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

11 september 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

11 september 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

We hebben het nog zo gezegd. Denk na voordat je de schaar rigoureus in je haar zet en een pony knipt. Maar aangezien je hang naar adrenaline groter was dan je gezonde verstand: gelukkig bestaan er tips om de pony te overleven. Komen ze:

Acceptatie Eerlijk is eerlijk, iedereen heeft weleens iets met heur haar gedaan waar ze nu liever niet meer aan herinnert wordt. Wij zeggen niks, behalve dan dit: accepteren is het toverwoord. Die pony zit er, hangt er, en ook al lijkt ie nu eerder op een dode cavia dan op de weelderige haardos van Pinkie Pie, er is echt nog hoop. Dus hup, omarm die pony, trek je stijltang en je haarproducten uit de kast en zet je wekker een half uur eerder. Wie weet begin je na wat geëxperimenteer en met de juiste styling nog van je pony te houden.

Lees ook: 5 dingen die je jezelf wil afvragen voordat je een pony knipt

Kwestie van geduld Tijd heelt niet alleen alle wonden, maar laat ook je haar groeien. Als je maar lang genoeg wacht is die pony vanzelf weer bijgegroeid en ga je haar nog missen. Of lach je er op zijn minst alleen nog maar om.

It takes two Lukt het maar niet om aan die pony te wennen? Geen nood. Je hoeft je echt niet op te sluiten in huis om je daar te verstoppen in je donkerste kamer. Tenminste, niet langer dan een paar weken. Want dat is hoe lang het duurt voordat je microbangs zijn veranderd in curtain bangs. En laten die nu superhot zijn. Da's weer een meevaller, toch?

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur