Zo hou je je huid én portemonnee tevreden: 5 skincaretips die niks kosten

Beauty

Zo hou je je huid én portemonnee tevreden: 5 skincaretips die niks kosten

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

8 februari 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

8 februari 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Voor elk huidprobleem is er een product op de markt. Een serum hier, een toner daar. Hoewel goede skincare fijn is, kost het al snel een hoop geld. Er zijn andere dingen die je kunt doen om goed voor je huid te zorgen, zonder de hele Douglas leeg te hoeven kopen.

1. Ontsmet je telefoon Ja, dat elektronische kastje dat je waarschijnlijk bijna de hele dag in je handen hebt, kan een hoop vuil verzamelen. Je sleept 'm immers overal mee naartoe: de sportschool, de trein en ja, ook de wc. Niet gek dat-ie bomvol bacteriën zit. Volgens RTL nieuws zitten er op elke vierkante centimeter van jouw smartphone 2.000 tot 4.000 bacteriën. Schoonmaken die handel dus. 

2. Wassen die handen Hoe goed je serums ook zijn, die hebben niet veel zin als je je handen niet wast. Net zoals je telefoon komen je handen overal gedurende de dag. Ze zijn een waar vervoersmiddel voor bacteriën: er leven 's ochtends al 150 verschillende soorten op je hand en gedurende de dag verzamel je er nog meer. Als je met die vieze tengels je crème aanbrengt komen al bacteriën op je gezicht. Niet zo efficiënt dus.  3. Maak je kwasten vaker schoon Door het dagelijks gebruiken van kwasten komt er vuil op. Net zoals je favoriete oogschaduw, houden kwasten namelijk ook vuil en olie vast. En alsof het nog niet erger kan, groeien er snel bacteriën op. Daardoor kun je last krijgen van puistjes, uitslag en infecties. Getver. 

Lees ook: Hoe reinig je make-up kwasten en waarom is dat nodig?

4. Dep je huid droog met een schone handdoek Je hebt net je gezicht gewassen en zoekt iets om je gezicht mee af te drogen: een handdoek. Terwijl je handdoeken wachten om gebruikt te worden, kunnen ook hier bacteriën in nestelen. Volgens microbioloog en hoogleraar Marcel Zwietering zijn badhanddoeken namelijk een fijne plek voor bacteriën, allemaal dankzij de aangename temperatuur in je badkamer. In een warm- en vochtig klimaat groeien ze snel. Daarom kan je beter een schoon exemplaar gebruiken, je kunt een klamme handdoek die vol zit met bacteriën beter niet op je schone gezicht doen.

5. IJsblokjes to the rescue Nog iets wat geen geld kost: ijsblokjes. Schoonheidsspecialiste Candace Marino legt uit dat ijs goed voor je huid kan werken: 'Voor mensen met huidproblemen zoals acne en rosacea kan koudtherapie goed helpen. Dit komt doordat ijs ontstekingen in de huid kan verminderen. Die ontstekingen veroorzaken die aandoeningen.'

Je hoeft dus geen lening af te sluiten om goed voor je huid te zorgen. Met deze simpele tips kom je al een heel eind.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen