Is de blauwe Nivea-pot net zo goed als een crème van 500 euro?

Beauty

Is de blauwe Nivea-pot net zo goed als een crème van 500 euro?

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

15 augustus 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

15 augustus 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar: de oude vertrouwde crème van Nivea schijnt net zo goed te werken als die ene creme de la crème onder de eh…crèmes, waar Hollywoodsterren zich het liefst mee vol smeren om hun perziken Cleopatra-huidje te behouden. 

De test De vergelijking gaat een tijdje de ronde, en nu de beauty dupe-video's je op TikTok om de oren vliegen, leek het ook dermatologen eindelijk het testen waard. Bovendien zweren veel moeders en oma's onder ons vanaf kleins af aan al bij die nostalgische, blauwe pot. Het is het enige skincare product dat ze gebruiken. Tja, even eerlijk: wie is er niet groot mee geworden? Hoog tijd dus om deze ultieme beauty hack eens onder de loep te nemen, al is het maar omdat we zelf reuze benieuwd zijn of we voortaan een vermogen kunnen besparen op onze goedgevulde badkamerplank. 

Lees ook: Feiten en fabels over retinol: dit is hoe het echt zit

Het grootste verschil? De prijs, uiteraard. Je betaalt € 4,79 voor een volle pot bij de drogist  t.o.v. €205,- of meer voor een hoogstaande designercrème. Dat scheelt toch een weekbudget. Tel uit je winst. 

Drogist: vs. designer: 1-0

Nog een verschil: de geur. Duur ruikt naar bloemen, goedkoop ruikt iets meer naar poeder. Ach, allebei klassiek. 

Drogist vs. designer: 1-1

Gelijkenis: de hydratatiewaarde. De crèmes scoren allebei hoog als het aankomt op vocht vasthouden. Nou, liever de crème dan wijzelf, puntje erbij voor beide producten dus. 

Drogist vs. designer: 1-1

Dan: de allergrootste gelijkenis? Niet verwacht, maar echt waar: de meeste ingrediënten komen overeen. En dan met name de basisingrediënten, waaronder Lanoline en microcrystalline wax, die bijdragen aan het smeren voor een superzachte huid. Kleine side note: deze twee ingrediënten zitten in principe in heel veel crèmes.

Drogist vs. designer: 1-1

Nog een verschil: een hele rits aan antioxidanten, oftewel: extra beschermlaagjes voor je huid. Daar zit de luxe variant vol mee. Totdat je de crème daadwerkelijk gebruikt dan, want helaas vervliegen antioxidanten pijlsnel, zodra ze in contact komen met zuurstof en licht. En dat is iedere keer dat je de pot openmaakt, dus.

Drogist vs. designer: 0-0

Tot slot: het cruciale verschil - helaas - is het werkzame ingrediënt: lactic acid ( ook wel AHA) uit algen. Daar slaat de blauwe pot de plank mis, terwijl deze bestanddelen toch echt het verschil kunnen maken in je beauty routine. Lactid Acid exfolieert de huid en verwijdert oneffenheden waardoor je huid gaat glanzen als kaviaar in een blikje. Over duur en luxe gesproken. 

Drogist vs Designer: 0-1

Eindstand Moeten we onze zuurverdiende centen blijven uitgeven aan een super de luxe designercrème, of zijn onze snuitjes net zo goed af met de huis-tuin-en-keukenvariant van de drogist?

Het antwoord: ja en nee. En ja, dat is een beetje een conclusie als een dooie mus. Maar nee, toch ook weer niet! Want een beetje beauty connaisseur weet inmiddels, dat lactid acid ook gewoon in losse serums verkrijgbaar is. Van The Ordinary bijvoorbeeld. Mocht je dus nog twijfelen, maak dan even een vlugge rekensom. Dan blijft er één optie echt stukken goedkoper. En dat is ook wat waard. Had je nou toch maar naar je oma geluisterd, voordat  je je weekbudget uitgaf aan die veel te dure, maar o zo fancy gezichtscrème.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen