Alle tips en tricks: zo krijg je de Sabrina Carpenter-pony

Beauty

Alle tips en tricks: zo krijg je de Sabrina Carpenter-pony

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

12 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

12 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Rollers, föhnborstels en liters aan haarproducten. Je hebt het er maar druk mee om de perfecte coupe te stylen. Alsof je haar stijlen al niet genoeg tijd kost in de vroege ochtend, is er een nieuwe coupe op de markt: het Sabrina Carpenter kapsel. Net zoals haar aanstekelijke liedjes gaat haar pony helemaal viral. Met deze tips loop jij er straks net zo bij als zij.

Sabrina’s haarstylist Scott King zocht naar een haarstijl die bij haar album Emails I Can’t Send past: 'We hebben de haarstijl gebaseerd op de sfeer van het album. Het gaat over liefde en liefdesverdriet, het kapsel moest er dus romantisch uitzien.' De laagjes, pony en face framing layers zijn inmiddels Sabrina’s signature look geworden.

Wat vraag je de kapper? Om de Sabrina look te krijgen zijn er een aantal opties die je aan de kapper kan vragen. Het kapsel heeft wat weg van de Butterfly Cut. Hier worden korte lagen tot aan je kin bovenop gemengd met langere lagen net over je schouders. Al de lagen vallen in elkaar en creëren een bewegelijk kapsel. Als kers op de taart wordt een pony toegevoegd. Door de curtain bangs en face framing layers krijg je een samenhangende coupe.

Lees ook: Aha! Dus hiervoor is die koudeluchtstand op je föhn

Hoe blijft dat zitten? Dat zit ‘m in de producten en techniek. King geeft aan dat de blow-out het beste blijft zitten door de voorbereidingen voordat je gaat föhnen en de naverzorging. Een hittebescherming is de eerste stap. Zodra je met rollers en de föhn borstel je haar in model hebt, kun je gebruikmaken van een haarbalm voor versteviging. Zo blijft het net wat beter zitten. King sluit af met een texture-spray en droogshampoo voor volume. Zo krijg je een bos haar waar je U tegen zegt. 

Rollen maar De kapper kan je haar nog wel zo mooi geknipt hebben, maar je moet het nog steeds elke dag stylen: het euvel van dit kapsel. Maar geen nood, je hoeft niet elke ochtend een uur voor de spiegel te staan met een zware arm van het föhnen. Met deze simpele stappen lijk je precies op de zangeres: 

  1. Blaas met een föhnborstel, of een losse föhn en borstel, je pony naar links en daarna naar rechts. 

  2. Zet de borstel aan het uiteinde van de pony en rol binnenwaarts omhoog. Doe dit terwijl de föhn nog warmte blaast. Dit kan meerdere malen. 

  3. Verdeel de pony in twee delen. Plaats het achterste deel in een roller. Je begint aan het uiteinde van je haar en rolt buitenwaarts omhoog. Het voorste gedeelte rol je binnenwaarts omhoog. De rollers kun je vastzetten met spelden, let op: klem de speld strak om de roller en je haar.

  4. Scheidt de pony in twee delen naar links en rechts. 

  5. Dit proces vervolg je bij de rest van je haar. Elke laag rol je omhoog en laat je ongeveer vijftien minuten zitten. 

Toch bang dat het niet lukt? Helemaal niet erg. We hebben nog wat uitleg voor je op een rijtje gezet:

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen