Dit is waarom vrouwen massaal hun Adidasbroeken op de mannenafdeling kopen

Style

Dit is waarom vrouwen massaal hun Adidasbroeken op de mannenafdeling kopen

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

22 maart 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

22 maart 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

De slimme shoppers onder ons hebben allang ontdekt dat de mannenafdeling barst van de verborgen juweeltjes voor vrouwen. Nee, anno 2024 laten we de ouderwetse man-vrouw grenzen in kledingwinkels ver achter ons.

Maar voor velen voelt het nog steeds een beetje spannend, dat neuzen tussen de kleding van het andere geslacht. Behalve dus met deze herenbroek, want die wordt massaal uitverkocht door - je raadt het al - vrouwen.

Firebird Je ontkomt er gewoon niet aan: overal op sociale media verschijnt de Firebird trainingsbroek van Adidas. De vlugge mensen, die 'm al hebben opgezocht, zal het opgevallen zijn dat er ook een versie voor vrouwen is. Dus waarom dan toch de herenafdeling induiken?

Lees ook: Vliegt de winkels uit: deze metallic cowboylaarzen scoor je voor nog geen drie tientjes

Nou, simpelweg omdat die mannenvariant in precies de kleuren komt waar wij naar op zoek zijn - donkerblauw en wit. Oké, rood is ook helemaal hip en verdient ook een plekje in onze kast. Maar die donkerblauwe mannenbroek? Die moeten we gewoon hebben. En laten we eerlijk zijn, die paar euro's die je bij de heren minder betaalt is mooi meegenomen.

Style 'm Waar deze hype vandaan komt? Sporty chic is dé trend du jour. Hoe gaan die twee nu samen, vraag je je af? Ja, met deze broek bijvoorbeeld. Paar hakken eronder en dan een toffe blouse of blazer erop en klaar. Moeilijk hoeft het niet te zijn. En dan is het natuurlijk ook een heel mooie bijkomstigheid dat jij lekker stijlvol in je trainingsbroek naar kantoor kunt, comfortabel is het in elk geval zeker.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Style