Move over, quiet luxury. In 2024 wil je eruit zien als een maffiavrouw

Style

Move over, quiet luxury. In 2024 wil je eruit zien als een maffiavrouw

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

24 januari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Mick de Lint

Gepubliceerd op

24 januari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Mick de Lint

De tijd van quiet luxury is voorbij. Geen ingetogen luxe meer in 2024, maar juist laten zien wat je in huis hebt. Juist ja, net als maffiavrouwen graag doen. De hotste trend van dit moment heet dan ook niet voor niets mob wife.

Mob wives houden van geld en vinden het helemaal geen probleem om te pronken met dure items. Graag juist. Kopiëren van deze stijl is makkelijk, want we hebben in veel films en series - zoals The Sopranos en Mocro Maffia - al kunnen bewonderen wat er zoal in de kast van deze vrouwen van maffiabazen hangt. Bont, dierenprint en leer. En omdat we in 2024 leven, kiezen wij gewone vrouwen zonder gangster aan onze arm natuurlijk wel voor de nepversie.

Luxepoes Zowel in de winkels als op de catwalk is er geen ontkomen meer aan deze trend: maffiavrouwen nemen de overhand. Vooral celebs als Dua Lipa en Kendall Jenner zijn fan van de stoere, zelfzekere look. Dus waar wacht je op? 2024 is het jaar is om deze mob wife hype met volle teugen te omarmen.

Kledingkast Nu je natuurlijk helemaal overtuigd bent van deze gangsterliefjes-look wil je vast wat items scoren. Of misschien heb je het meeste wel gewoon al in je kast liggen. Met deze items paraat kun je binnen no time als mob wife door het leven: (nep)bontjas, (nep)leren broek, hoge laarzen - het liefst ook in leer -, luipaard topje, gouden sieraden én een dure zonnebril en tas. Tip: er zijn ook genoeg zonnebrillen en tassen die duur lijken, maar spotgoedkoop zijn. Het kleurpalet? Zwart, goud en bordeauxrood.

Maak jij voortaan de straten onveilig als een echte mob wife, of sla jij deze trend even over?

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur