Zoveel geld zou je verdienen als je het bedrag van je koffie to go zou beleggen 

Body & Mind

Zoveel geld zou je verdienen als je het bedrag van je koffie to go zou beleggen 

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

15 november 2022 19:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen beeld Myrthe Giesbers

Gepubliceerd op

15 november 2022 19:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen beeld Myrthe Giesbers

Ben jij een gulle gever aan de horeca? Da's lief. Maar misschien niet zo verstandig. Uit een berekening van spaarplatform raisin.nl blijkt dat je flink wat kunt verdienen door het bedrag van je koffie te beleggen. 

Van beleggen heb je vast en zeker weleens gehoord. En dan vaak hand in hand met de tip om dan nu toch echt eens te beginnen. Vaak hebben we daar geen ekkies voor (over). Althans, dat maken we onszelf wijs. Want ondertussen smaken die prijzige koffies van de tent op de hoek ons heerlijk. Spaarplatform raisin.nl rekende uit hoeveel knaken je kunt besparen door dat cafeïnedrankje niet te kopen, maar dat bedrag te beleggen. En dan zou je een bedrag kunnen verdienen waar je u tegen zegt. 

Lees ook: Vraag maar raak: met deze vragen leer je je partner pas écht kennen

Gulle gever Toegegeven: onderstaande berekening geldt voor mensen met big spender als tweede naam. Beantwoord je de volgende vraag met ja? Simpel, dan ben je part of the team. Raisin gaat er voor de belegberekening namelijk vanuit dat je 25 euro per week besteedt aan koffie to go. Nee, wij ook niet. Smijt je dat geld wel over de ik-wil-koffie-toonbank? Ach, ook goed nieuws. Als je er vanaf nu mee stopt dan. Je kunt namelijk een hoop doekoe verdienen met dat geld. 

Lees ook: Tel uit je winst: Janneke verdiende 60.000 euro met beleggen en dat kan jij ook

Halve Sarah Stel je bent 25 jaar en koopt elke week koffie van 25 euro. Per maand zou je dat 100 euro kosten. Hou je dit tot je pensioenleeftijd – laten we zeggen 67 jaar – vol? Dan kost je dit 50.400 euro. Best een flink bedrag. Koop je die bakkies troost niet, dan kun je dit bedrag dus beleggen. Raisin gaat uit van een rendement van vijf procent per jaar. Door die 50.400 euro die je normaal aan een latte besteedt te beleggen, verdien je 120.735 euro. Op je oude dag – 67 dus – kun je in totaal 171.153 ekkies op je rekening hebben staan. Je hoeft geen econoom te zijn om te zien dat dit een heel fijn bedrag is. Kun je heel wat cappu's van kopen op je oude dag. Welgeteld 34.230 koffies bij die tent op de hoek. Proost.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen