Onderzoek wijst uit: Nederlanders vinden een potje voetbal belangrijker dan een potje seks

Body & Mind

Onderzoek wijst uit: Nederlanders vinden een potje voetbal belangrijker dan een potje seks

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

17 november 2022 16:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen, beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

17 november 2022 16:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen, beeld Frank Brandwijk

Niet ballen in bed, maar op het veld. Maar liefst drie op de tien Nederlanders vindt voetbal belangrijker dan seks. Nou, dat vinden we een flinke uitspraak. Dat blijkt uit het onderzoek van seksspeeltjesontwerper Lelo.

Lelo deed onderzoek naar de voorkeur van voetbalsupporters als ze moesten kiezen tussen voetbal en seks. Sta je opeens buitenspel in je eigen relatie. Niet zo nice.

Europa League  Het wereldkampioenschap duurt niet lang meer, dus op zich fijn te weten dat je partner misschien liever een potje op tv kijkt, dan een flink potje in bed begint. Nederlanders kiezen het vaakst de populaire sport boven seks. Zo zou 27 procent van de Nederlanders bewust een avondje zonder seks kiezen om het nationale team op televisie te zien winnen. Met slechts één procent minder staat Zweden op de tweede plek om celibatair te leven. Portugese en Italiaanse mensen staan met 11 en 12 procent op de laatste plek. Moeten we de wip misschien toch in een ander land zoeken, want in Nederland of Zweden winnen we in ieder geval deze wedstrijd niet. 

Lees ook: Zoveel geld zou je verdienen als je het bedrag van je koffie to go zou beleggen

Tv-kijken Bijna de helft van de Nederlandse mannen geeft de voorkeur aan een potje ballen op televisie in plaats van in bed, tegen nog geen negen procent van de vrouwen. En dan wordt gespeculeerd dat vrouwen een lager libido hebben. Toch zeggen vier op de vijf mannen geen nee tegen een vrijpartij, maar dan heeft vijftien procent liever wel een vluggertje als er eigenlijk een spannend duel gaande is. En dan bedoelen we niet in bed. Mocht je een tv in de slaapkamer hebben, hou dan eens een oogje op de kijkers van je partner. Bijna twintig procent wurmt zich in posities zodat ze tóch naar de buis kunnen loeren. Als je dit al schokkend vond, wacht nog maar even. Bijna vijftig procent van de Nederlandse mannen denkt aan wedstrijd tijdens de daad. En dan denken dat je sekspartner met jou in de wolken is. 

Lees ook: Je telefoon van de brug afdonderen en nog 8 intrusieve gedachtes die jij vast ook weleens hebt

Schot in het doel Zit je straks met een pruillip naar de tv te staren, omdat je liever met een andere bezigheid aan de slag gaat? Heb effe geduld. 38 procent van de respondenten geven aan dat hun verlangen naar seks groter wordt wanneer hun team aan de winnende hand staat. Juich je toch een tandje harder wanneer het team een goal maakt. Maar ook als het elftal een nederlaag ondergaat mogen die armen de lucht in. Dertig procent geeft aan dan júíst behoefte te hebben aan seks. In ieder geval iemand die een schot in het doel maakt. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen