Wees eerlijk: deze 9 irrealistische angsten heb ook jij vroeger gehad

Body & Mind

Wees eerlijk: deze 9 irrealistische angsten heb ook jij vroeger gehad

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

12 mei 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Anne Claire de Breij

Gepubliceerd op

12 mei 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Anne Claire de Breij

Bang voor heksen en monsters waren we vroeger allemaal, maar op een gegeven moment bereikten we de leeftijd dat we ons druk gingen maken over échte wereldproblemen. Dachten we toen, tenminste. Want zeg 'ns eerlijk: hebben deze dingen ooit een rol gespeeld in je leven?

1. Drijfzand Ooit heb je gehoord van het verschijnsel, en was je ervan overtuigd dat je op een doodgewone dag zomaar in een plas zou belanden. Totaal angstaanjagend. En totaal overdreven.

2. Bermuda driehoek Zouden hier monsters leven? Tsunami's plaatsvinden? Zou jij er op een dag langs moeten? Waarom deden we hier in vredesnaam niets aan, mensen zijn verdorie aan het verdwijnen! Lees ook: Dit is waarom je een toxic relatie met je plant wil hebben

3. De haai in het zwembad Je weet wel, wanneer je van het ondiepe naar het diepe zwom en de tegels onder je voeten donkerblauw werden. Jij kon zweren dat er zich een haai onder je voeten bevond, klaar om je ieder moment aan te vallen.   4. Appelboom in je buik Ook als de dood om appelpitten - of wat voor pitten dan ook - door te slikken omdat je dacht dat er een boom in je buik zou groeien? Bedankt voor die leugens hè, pap en mam.

5. Kinderlokkers Nu willen we niet beweren dat kinderlokkers onrealistisch zijn, maar gelukkig heb jij de training van je ouders dat je nee moest zeggen wanneer een vreemdeling met een snoepzak in een busje vroeg of je zijn puppy's wilde zien, niet nodig gehad.

6. Zwart gat of wormgaten Toevallig vroeger ook bang dat deze verschijnselen je zouden komen halen op een dag? Alsof ze zich om de hoek bevinden.

7. Geraakt worden door de bliksem En dat jij alleen maar kon denken 'vermijd de bomen, vermijd de bomen' tijdens een stortbui. Schuilen onder wat takken stond in jouw jonge koppie synoniem aan een bliksemdood.

Lees ook: Laffe leugens: deze 7 dingen op supermarktproducten zijn mega misleidend

8. De slang in de wc Of een ander ondefinieerbaar wezen, dat zomaar eens in je billen kon happen wanneer je je behoefte aan het doen was. Als er een kampioenschap snel kakken bestond, dan had jij 'm zonder twijfel gewonnen.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een twintigjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen