Laat dit kruid je vagina echt naar maple syrup ruiken?

Body & Mind

Laat dit kruid je vagina echt naar maple syrup ruiken?

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

23 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Er is weinig lekkerder dan de zoete, nootachtige geur van een stapel warme pannenkoeken overgoten met een flinke portie maple syrup – ahornsiroop, in 't Nederlands. Wat nou als we je zouden vertellen dat je vagina daarnaar kan ruiken? Jep, volgens TikTok kan het echt.

TikTok is compleet geobsedeerd door fenegriek, een kruid dat bekend staat om de zoete geur. In Noord-Afrika, Azië en Zuid-Europa wordt fenegriek vaak gebruikt om de productie van moedermelk te vergroten en om diabetes onder controle te houden. En TikTok? Zij gebruiken het om de vagijn naar maple syrup te laten ruiken. Eh mensen, 2003 belde: ze willen hun ouderwetse denkwijze over vaginale geur terug.

Lees ook: Uit balans: zes tekenen dat je hormoonhuishouding een zootje is

Risico's Maar goed, fenegriek dus. Hoewel er niet wetenschappelijk is bewezen dat het daadwerkelijk je vagina naar zoete siroop laat ruiken, worden online massaal recepten gedeeld voor 'coochie-cocktails'. Die brouwsels zijn behoorlijk gevaarlijk, waarschuwt het National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH). Volgens hen zitten er ook een aantal risico's aan het gebruik ven fenegriek. Wanneer je grote hoeveelheden naar binnen werkt, kan dit leiden tot maag- en darmklachten, duizeligheid en hoofdpijn. In sommige gevallen kan de inname van fenegriek alleen of samen met andere kruiden leiden tot leververgiftiging.

Liever naar de huisarts Het kan echt geen kwaad om - op advies van een professional - een supplement met fenegriek te slikken of een boterham met fenegriekkaas te eten, maar al die gekke tips die online rondgaan kun je beter aan je voorbij laten gaan. Mocht je vagina nou echt sterk ruiken: werk geen shitload aan fenegriek naar binnen, maar bezoek gewoon een huisarts.

En eh, wordt het niet eens tijd dat we accepteren dat poes gewoon naar poes ruikt? Free the pussy!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Meer Body & mind