Natuurlijk jezelf: Vera 'Niets hielp om mijn littekens te verminderen'

Beauty

Natuurlijk jezelf: Vera 'Niets hielp om mijn littekens te verminderen'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

20 juli 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

20 juli 2022 om 18:00

Vera 'Niets hielp om mijn littekens te verminderen' - &C x hannah

Vera 'Niets hielp om mijn littekens te verminderen' - &C x hannah

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Hoe doe je dat, jezelf mooi vinden? In onze nieuwe videoserie Natuurlijk jezelf gaat Julia Sinning (Miss Nederland 2021) elke maand in gesprek met mensen die hun imperfecties – van littekens tot flaporen – hebben omarmd, juist omdat die hen bijzonder, mooi én uniek maken. Hun motto? Go with the flaw. In deze video praat Julia met Vera Dokter (30) die een litteken in haar gezicht heeft sinds ze op haar tiende door een hond is gebeten.

Wij zijn klaar met al die perfecte plaatjes, échte schoonheid is wat telt. Je bent namelijk precies mooi en goed zoals je bent. Maar ja, da’s makkelijker gezegd dan gedaan. Want: hoe doe je dat, jezelf zijn?

Natuurlijk jezelf #6 In deze zesde aflevering van Natuurlijk jezelf, zien we dat Julia (Miss Nederland 2021 & hannah ambassadeur) in gesprek gaat met Vera (30). Vera heeft littekens in haar gezicht door een hondenbeet. In deze nieuwe video praat Julia met Vera over haar littekens, onzekerheden en de weg naar (zelf)acceptatie. Vera: 'Ik heb lang een stukje van mezelf gemist, letterlijk.' Ze vertelt er alles over in bovenstaande video. 

Vellen aan m'n gezicht 'Ik was tien en speelde buiten met buurtkinderen toen de overbuurvrouw thuiskwam, met haar drie vechthonden. Haar honden zaten aan de riem, maar één van hen trok zich los. Wij schrokken, gingen rennen en ik struikelde over de hondenriem. Toen beet die hond in mijn gezicht. De bazin heeft enorm aan 'm moeten trekken voordat-ie losliet. Inmiddels had ik een gat in mijn wang. Thuis deed m’n moeder de deur open en zag de vellen aan m'n gezicht hangen. In het ziekenhuis is een plastisch chirurg uren met m’n wond bezig geweest. Hij heeft het redelijk hersteld, waardoor ik alleen nog relatief kleine ingrepen moest ondergaan om het iets beter te krijgen.'

Fillers 'Later ben ik nog drie keer écht geopereerd. Verder probeerden artsen van alles om mijn littekens te verminderen: laseren, tatoeëren in mijn eigen huidskleur... Maar het hielp nooit. Op mijn achttiende zei ik: 'Nu doe ik helemaal niks meer.' De beste keus ooit. Het litteken is rustig geworden. En de paarse kleur is weggetrokken. Vorig jaar ontdekte ik dat mijn mond scheef trok doordat er spanning op het litteken kwam. Toen hebben ze er fillers ingezet. Daar is het een stuk beter van geworden. Door &C ben ik in contact met een huidcoach gekomen en ben natuurlijk wel nieuwsgierig wat zij voor mij kan betekenen.'

Sterker dankzij crossfit 'Ik heb altijd onwijs gestruggled met mijn litteken. Met de artsen ging het altijd over het verbeteren van het litteken. Nooit over het mentale gedeelte. Vijf jaar geleden ben ik gaan crossfitten. Dat heeft me sterker gemaakt. Ook op mentaal vlak. Misschien wel doordat ik zag dat mijn lijf veranderde en ik daar zelf invloed op had. Ik ging van het onzekere lelijke eendje naar een zwaan die trots, altijd fit en energiek is en zich niet druk maakt om littekens. Het meest trots ben ik op mijn uitstraling. Die sprankeling in mijn ogen. Mijn ogen vertellen hoe 't met me gaat.'

Of je nu acné, een droge huid of wat anders hebt, hannah is de specialist in huidverbetering. Ontdek waar hannah voor staat en maak een afspraak voor een Xperience bij een hannah huidcoach bij jou in de buurt.

Lees ook: Natuurlijk jezelf: Chantal 'Met sproetjes opgroeien vond ik vreselijk'

Dit is een samenwerking met hannah.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio