Natuurlijk jezelf: Thaliya 'Door eczeem ligt soms mijn hele arm open'

Beauty

Natuurlijk jezelf: Thaliya 'Door eczeem ligt soms mijn hele arm open'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

12 oktober 2021 om 18:00

Gepubliceerd op

12 oktober 2021 om 18:00

Natuurlijk jezelf: Thaliya 'Door eczeem ligt soms mijn hele arm open'

Natuurlijk jezelf: Thaliya 'Door eczeem ligt soms mijn hele arm open'

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Hoe doe je dat, jezelf mooi vinden? In onze nieuwe videoserie Natuurlijk jezelf gaat Julia Sinning (Miss Nederland 2021) elke maand in gesprek met mensen die hun imperfecties – van littekens tot flaporen – hebben omarmd, juist omdat die hen bijzonder, mooi én uniek maken. Hun motto? Go with the flaw. Dit keer: Thaliya la Cruz (20) heeft atopisch eczeem.

Wij zijn klaar met al die perfecte plaatjes, échte schoonheid is wat telt. Je bent namelijk precies mooi en goed zoals je bent. Maar ja, da's makkelijker gezegd dan gedaan. Want: hoe doe je dat, jezelf zijn? Natuurlijk jezelf #9 In deze negende aflevering van Natuurlijk jezelf, spreekt Julia (Miss Nederland 2021 en hannah ambassadeur) Thaliya. Zij heeft atopisch eczeem, wat zich bij haar vooral uit op haar armen. En dan met name als ze stress heeft of als één van haar allergieën opspeelt. In deze nieuwe video wil Julia alles weten over Thaliya's aandoening, haar onzekerheden en de weg naar (zelf)acceptatie. Thaliya: 'Ik verborg het, maar kon er niet over praten.' Lees ook: Natuurlijk jezelf: Anne 'Ik ben blij dat alopecia in mijn leven kwam' Atopisch eczeem 'Al sinds mijn geboorte heb ik last van atopisch eczeem. Mijn eczeem wordt erger door allergieën en stress. Mensen met atopisch eczeem hebben vaak het totale pakketje: astma, huisstofmijtallergie en eczeem. Ik ben daarop geen uitzondering. Op mijn derde werd mijn eczeem erger: m'n armen en gezicht zaten helemaal onder. Ik kreeg sokjes om m'n handen zodat ik niet ging krabben. Als ik last heb van eczeem uit zich dat vooral op mijn armen, maar soms ook op mijn gezicht. Als het eczeem rond m'n lippen zit, probeer ik dat met make-up te verbergen. Maar soms maakt dat het alleen maar erger.' Hele arm open 'Vooral in de winter kan het heftig zijn. Dan zijn er periodes dat m'n hele arm openligt. Het begint met jeuk en vervolgens ga ik krabben. Uiteindelijk wordt mijn huid heel droog, gaat-ie schilferen of ontstaan er wondjes. En dan wordt het weer erger, want je blijft krabben. Je zit in een vicieuze cirkel. De zon is mijn tweede medicijn, eczeem houdt niet van vitamine D. Ook hormoonzalf werkt tegen eczeem, maar kan vervelende bijwerkingen hebben. Aangezien ik het al sinds mijn puberteit krijg voorgeschreven, probeer ik het nu zo min mogelijk te gebruiken. Lichttherapie werkt gelukkig ook.' Lees ook: Natuurlijk jezelf: Willie 'Ik liep brandwonden op tijdens nieuwjaar' Armen verbergen 'Vroeger droeg ik altijd shirts met lange mouwen om mijn eczeem te verbergen. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik zó bezig was met het verbergen van mijn eczeem dat goede vrienden geen idee hadden hoe erg het was. Na weer een heftige eczeemuitbraak besloot ik een Instagram-post over mijn eczeem te maken. Daarin schreef ik – onder een foto van mij met eczeem – hoe ik me erbij voelde. Daar kreeg ik onwijs veel positieve reacties op. Dat gaf me zo'n boost! Vanaf dat moment durfde ik mijn armen weer te laten zien. Het mooist aan mezelf? De glimlach op mijn gezicht als ik goed in m'n vel zit. Zoals nu.' Of je nu acné, een droge huid, eczeem of wat anders hebt, hannah is de specialist in huidverbetering. Ontdek waar hannah voor staat en maak een afspraak voor een Xperience bij een hannah huidcoach bij jou in de buurt. Dit is een samenwerking met hannah.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.