Natuurlijk jezelf: Anne 'Ik ben blij dat alopecia in mijn leven kwam'

Beauty

Natuurlijk jezelf: Anne 'Ik ben blij dat alopecia in mijn leven kwam'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

17 augustus 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

17 augustus 2022 om 18:00

Natuurlijk jezelf: Anne 'Ik verloor een gedeelte van mijn identiteit' - &C x hannah

Natuurlijk jezelf: Anne 'Ik verloor een gedeelte van mijn identiteit' - &C x hannah

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Hoe doe je dat, jezelf mooi vinden? In onze nieuwe videoserie Natuurlijk jezelf gaat Julia Sinning (Miss Nederland 2021) elke maand in gesprek met mensen die hun imperfecties – van littekens tot flaporen hebben omarmd, juist omdat die hen bijzonder, mooi én uniek maken. Hun motto? Go with the flaw. Dit keer: Anne Teerink (20) heeft alopecia. 

Wij zijn klaar met al die perfecte plaatjes, échte schoonheid is wat telt. Je bent namelijk precies mooi en goed zoals je bent. Maar ja, da's makkelijker gezegd dan gedaan. Want: hoe doe je dat, jezelf zijn? Natuurlijk jezelf #7 In de zevende aflevering van Natuurlijk jezelf, spreekt Julia (Miss Nederland 2021 en hannah ambassadeur) met Anne. Zij heeft alopecia, een aandoening waarbij je vrij plotseling je haar kunt verliezen. In deze nieuwe video wil Julia alles weten over Annes aandoening, haar onzekerheden en de weg naar (zelf)acceptatie. Anne: 'Toen mijn haar uitviel, verloor ik ook een deel van mijn identiteit.' Lees ook: Natuurlijk jezelf: Vera 'Niets hielp om mijn littekens te verminderen' Gladgeschoren 'Op mijn veertiende ontdekte mijn vader een kale plek op mijn hoofd. De weken erna werd deze steeds groter. Later dat jaar had ik nog maar een klein paardenstaartje en besloot alles af te scheren. Ik voel me comfortabeler bij een gladgeschoren hoofd, dan wanneer er her en der haren zitten. Voordat ik alopecia had, werd ik veel gepest en wilde ik er graag bij horen. Ik vroeg me continu af wat mensen van me zouden vinden. Mijn haar was in die tijd het enige waar ik wél zelfverzekerd over was. Als ik complimenten kreeg, gingen die altijd over mijn haar. Wanneer juist dat wegvalt, is dat heftig.' Luchtig benaderen 'Sinds ik mijn haar ben verloren, heb ik meer inzichten gekregen. Wie ik ben, zit 'm niet in de haren die uit mijn hoofd komen. Alopecia heeft me laten zien dat ik niet perfect hoef te zijn. In een nieuwe klas, bij een stageplek of bijbaan vertel ik meteen dat ik geen haar heb. En dat ik niet ziek ben, maar dat mijn immuunsysteem mijn haren aanvalt. Ook vertel ik dat ik soms een haarwerk draag en soms niet. Ik probeer het luchtig te benaderen, in de hoop dat anderen dat ook doen.' Lees ook: Natuurlijk jezelf: Tessa 'Ik ben nooit onzeker over mijn wijnvlek' Blij met alopecia 'Er is geen eindstation voor acceptatie. Ik ben trots op mijn blog en Instagram-account (@alopeciangirlboss) waar ik schrijf over haarverlies en zelfacceptatie. Dankzij mijn blog help ik mensen met alopecia van over de hele wereld. Daten vond ik tot voor kort lastig: ik wilde niet worden afgewezen op hoe ik eruitzag. Nu denk ik: het is wat het is. Alopecia hoort bij mij en daar kan ik niks aan veranderen. Ik heb niet op magische wijze ineens haar morgen. Dat zou ik niet eens willen. Alopecia heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben blij dat het in mijn leven is gekomen. Hoe heftig het soms ook is om mee om te gaan, het is me dat wel waard.' Of je nu acné, een droge huid of wat anders hebt, hannah is de specialist in huidverbetering. Ontdek waar hannah voor staat en maak een afspraak voor een Xperience bij een hannah huidcoach bij jou in de buurt. Dit is een samenwerking met hannah.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio