Natuurlijk jezelf: Maartje 'Als kind werd m'n wenkbrauw wit: vitiligo'

Beauty

Natuurlijk jezelf: Maartje 'Als kind werd m'n wenkbrauw wit: vitiligo'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

9 november 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

9 november 2022 om 18:00

Natuurlijk jezelf: Maartje 'Als kind werd m'n wenkbrauw wit: vitiligo' - &C x hannah

Natuurlijk jezelf: Maartje 'Als kind werd m'n wenkbrauw wit: vitiligo' - &C x hannah

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Hoe doe je dat, jezelf mooi vinden? In onze nieuwe videoserie Natuurlijk jezelf gaat Julia Sinning (Miss Nederland 2021) elke maand in gesprek met mensen die hun imperfecties – van littekens tot flaporen – hebben omarmd, juist omdat die hen bijzonder, mooi én uniek maken. Hun motto? Go with the flaw. Dit keer: Maartje de Visser (20) heeft vitiligo in haar rechterwenkbrauw en -wimper.

Wij zijn klaar met al die perfecte plaatjes, échte schoonheid is wat telt. Je bent namelijk precies mooi en goed zoals je bent. Maar ja, da's makkelijker gezegd dan gedaan. Want: hoe doe je dat, jezelf zijn? Natuurlijk jezelf #10 In deze tiende aflevering van Natuurlijk jezelf, spreekt Julia (Miss Nederland 2021 en hannah ambassadeur) Maartje. Zij heeft vitiligo, wat je bij haar ziet in haar rechterwenkbrauw en -wimper die deels wit zijn. In deze nieuwe video praat Julia met Maartje over haar aandoening, haar onzekerheden en de weg naar (zelf)acceptatie. Maartje: 'Ik zag er op de middelbare school anders uit dan anderen en had geen zin om daar opmerkingen over te krijgen, dus tekende ik mijn wenkbrauw maar.' Lees ook: Natuurlijk jezelf: Willie 'Ik liep brandwonden op tijdens nieuwjaar' Vitiligo 'Als baby was mijn rechterwenkbrauw bruinig, maar toen ik anderhalf was, werd hij deels wit. Ik bleek vitiligo te hebben. Een pigmentstoornis die te herkennen is aan witte vlekken. Meestal hebben mensen deze vlekken op hun gezicht, maar ze kunnen ook op een behaarde plek zitten, zoals bij mij. In dat geval zijn de haren ook wit. Er bestaan behandelingen tegen vitiligo, maar die duren vaak lang. Van de meeste behandelingen is niet bekend of het teruggekeerde pigment blijft bestaan na het stoppen van de behandeling. Vandaar dat ik me er niet aan waag.'  In de verf 'Van groep 5 tot en met groep 8 liet ik mijn wenkbrauw verven bij een schoonheidsspecialist. Maar omdat haar zonder pigment een totaal andere structuur heeft dan 'normaal' haar, moest m'n wenkbrauw vier of vijf keer in de verf voordat-ie pakte. Vervolgens bleef de kleur maar drie dagen zitten. Op de middelbare school ben ik zelf mijn wenkbrauw gaan tekenen. Dat zag er niet uit, haha. Omdat mijn haren wit bleven, tekende ik er een dikke laag overheen. Tot een vriendin zei: 'Joh, teken je wenkbrauw gewoon een keer niet.' Dacht iedereen op school dat ik mijn wenkbrauw wit had geverfd! Toen dacht ik: fuck it, het maakt me niet uit wat anderen vinden.'  Lees ook: Natuurlijk jezelf: Thaliya 'Door eczeem ligt soms mijn hele arm open' Eyecatcher 'Inmiddels zie ik mijn witte wenkbrauw als iets bijzonders. Sterker nog: m'n wenkbrauw vind ik het mooist aan mezelf. Het is een eyecatcher. Hoe je er ook uitziet, wat mensen ook over je zeggen, het gaat erom dat je er zelf blij mee bent. Dat je de deur uitgaat en denkt: ik mag er zijn. Als iemand dan een nare opmerking over je uiterlijk maakt, maakt dat eigenlijk niet uit.'

Of je nu acné, een droge huid of wat anders hebt, hannah is de specialist in huidverbetering. Ontdek waar hannah voor staat en maak een afspraak voor een Xperience bij een hannah huidcoach bij jou in de buurt. Dit is een samenwerking met hannah.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.