Natuurlijk jezelf: Mo-Yccia Hanley heeft vitiligo: 'Dit hoort bij me'

Beauty

Natuurlijk jezelf: Mo-Yccia Hanley heeft vitiligo: 'Dit hoort bij me'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

22 juni 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

22 juni 2022 om 18:00

Mo-Yccia Hanley heeft vitiligo: 'Dit hoort bij me' - &C x hannah

Mo-Yccia Hanley heeft vitiligo: 'Dit hoort bij me' - &C x hannah

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Hoe doe je dat, jezelf mooi vinden? In onze videoserie Natuurlijk Jezelf gaat Julia Sinning (Miss Nederland 2021) elke maand in gesprek met mensen die hun imperfecties hebben omarmd, juist omdat die hen bijzonder, mooi én uniek maken. Hun motto? Go with the flaw. In deze video praten we met Mo-Yccia die door vitiligo witte vlekken in haar gezicht en op haar lichaam heeft.

Wij zijn klaar met al die perfecte plaatjes, échte schoonheid is wat telt. Je bent namelijk precies mooi zoals je bent, door gewoon jezelf te zijn. Maar ja, da’s makkelijker gezegd dan gedaan. Want: hoe doe je dat dan? Rolmodel ‘Topmodel Winnie Harlow is mijn rolmodel. Door haar is er meer bekendheid rondom vitiligo gekomen. Dankzij haar grote doorbraak als model ben ik mezelf en mijn huidaandoening gaan accepteren. Ik droomde ervan om model te worden, maar vanwege mijn lengte, 1.67 meter, dacht ik dat ik geen kans maakte. Twee jaar geleden werd ik via Instagram gescout en nu zie ik mezelf ineens terug in reclamecampagnes en op billboards. Er is gelukkig steeds meer bekendheid rondom vitiligo, waardoor mensen het herkennen. Toch krijg ik weleens de vraag of ik verbrand ben of word ik op straat aangestaard. Ik vind het niet erg: meestal glimlach ik of zwaai ik even. Zolang ik niet gepest word, ben ik blij.’ Anders dan de rest ‘Ik kreeg vitiligo toen ik vier jaar was, het begon op mijn onderrug. Mijn ouders hadden toen geen idee wat het was. Het breidde zich langzaam uit naar mijn knieën, voeten en handen. Op de middelbare school trok ik mijn mouwen over mijn handen om mijn vlekken te verbergen en durfde ik geen slippers of korte broek aan als het lekker weer was. Toen ik een jaar of twaalf was, had ik het er erg moeilijk mee. Ik wilde niet anders zijn dan de rest. Gelukkig had ik toen nog geen vlekken in mijn gezicht, dat begon pas anderhalf jaar geleden met kleine plekken rondom mijn ogen. In het begin probeerde ik ze te camoufleren met een coverstick in exact dezelfde kleur als mijn huid. Voordat ik naar school of een feestje ging, kleurde ik de witte stukken bij, maar de vlekken werden steeds groter.’ Lees ook: Natuurlijk jezelf: Silvana 'Mijn hele lijf is bedekt met schubben' Alles met een reden ‘Ik besloot ermee te stoppen en tot mijn verbazing kreeg ik complimenten en zeiden klasgenoten dat ze me mooi vonden zoals ik was. Ik ben blij dat de vlekken in mijn gezicht symmetrisch zijn. Ik weet niet hoe ik er straks uit zie, maar ik hou er altijd rekening mee dat ik ‘s ochtends wakker word en er nog meer plekken in mijn gezicht of op mijn lichaam zitten. Op mijn bovenarmen zitten nu bijvoorbeeld kleine, witte spikkeltjes, een teken dat de vitiligo actief is. Ik vraag me weleens af hoe ik eruit zou zien als ik helemaal mijn eigen huidskleur zou hebben, maar dit hoort gewoon bij me. Deze huidaandoening hoeft geen nadeel te zijn. Hij maakt me uniek. Ik geloof dat alles gebeurt met een reden. Anders was ik misschien geen model geworden.’ Of je nu acné, een droge huid of wat anders hebt, hannah is de specialist in huidverbetering. Ontdek waar hannah voor staat en maak een afspraak voor een Xperience bij een hannah huidcoach bij jou in de buurt.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio