Kappersgeheim: vergeet deze stap niet bij het haren wassen

Beauty

Kappersgeheim: vergeet deze stap niet bij het haren wassen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

15 november 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

15 november 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Een klodder shampoo erin, uitspoelen, wat conditioner erachteraan en weer spoelen: dat is de routine die je waarschijnlijk aanhoudt als je je haar wast. Toch vergeet je één cruciale stap.   

Tijdens een eerder bezoek aan de kapper wees Color Concultant voor L’Oréal Professionnel Kimm Koffijberg ons erop dat de manier van haren wassen absoluut uitmaakt voor de levensduur van je nieuwe haarkleur. En die routine gaat als volgt:   1. Was je haar twéé keer met shampoo in plaats van één Waarom? De eerste keer reinig je het haar. Kimm: 'Invloeden van buitenaf, zoals stylingproducten bijvoorbeeld, worden dan uit het haar gewassen. De tweede keer heeft de shampoo echt aandacht voor het haar waardoor de verzorgende elementen hun werk doen en diep in de haren kunnen dringen.'

Lees ook: Uien alleen voor 't kokkerellen? Nee hoor, zijn ook goed voor je haar - dit zijn de voordelen 2. Kies je conditioner Ook bij het gebruik van je conditioner is het belangrijk om deze bij de punten te smeren en niet bij de haaraanzet, anders wordt het haar vet. Heb je het idee dat je haar überhaupt vet wordt van conditioner? Daar heeft Kimm een trucje voor: 'Gebruik een leave-in conditioner, deze is wat minder rijk van textuur waardoor je haar minder snel slap aanvoelt.' 3. Gebruik een haarmasker En wil je het écht goed doen, dan voed je je lokken eens per week met een masker. Heb je geverfd haar? Let er dan op dat je een masker kiest voor gekleurd haar. Deze bevat namelijk speciale ingrediënten die je kleur niet aantasten. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Shop haarverzorging

Meer lezen