Handig hoor: zijn deze vaseline beauty hacks feit of fictie?

Beauty

Handig hoor: zijn deze vaseline beauty hacks feit of fictie?

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

24 november 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

24 november 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Grote kans dat jij een pot vaseline in huis hebt. Het balsem werkt perfect tegen een droge huid en schrale lippen. Maar vaseline schijnt tot nog meer in staat te zijn: het zou wallen en mee-eters verminderen en je wimpers een boost geven. Of dit feit is of een fabel, vroegen we ons af.

Schone slaapster Voortaan een pot vaseline naast je bed zetten? Als het aan dokter Shah ligt wel. Als je na het smeren van je nachtcrème wat vaseline - echt een ieniemienie beetje - smeert, werkt het effectief goed voor extra vochtinname van de huid. Hij stelt dat dit werkt, omdat je huid door vaseline te smeren 99 procent van de vochtigheid onder je oog vasthoudt.

Dit is gek, aangezien wallen juist ontstaan door een ophoging van te veel vocht onder het oog. Deze methode kan daardoor ook averechts werken. Daarbij kan de vaseline voor infecties en gerstekorrels rondom je oog zorgen. Daarom is het waarschijnlijk beter om het product te skippen tijdens je avondroutine en gewoon een goede dagcrème te gebruiken. O ja, meer slaap kan ook geen kwaad natuurlijk.

Lees ook: From Lube to Luminizer: déze vijf dingen kun jij nog meer met lippenbalsem doen

Mascara wat is dat? Wil je zonder make-up de deur uit, maar wel wat aan je wimpers doen? Dan kan die pot vaseline nog eens van pas komen. Het enige wat je daarnaast nodig hebt, is een wimperkruller en je vingers. Smeer wat product op de wimperkruller en krul je wimpers zoals je normaal doet. Als ze goed staan, pak je wat vaseline tussen duim en wijsvinger om vervolgens je wimpers in model te brengen. Wij hebben er een nieuwe favoriete beauty hack bij. Let wel effe op dat het spul niet in je ogen komt. Wel zo fijn.

Weg er mee-eter Mee-eters weghalen door middel van vaseline klinkt als een beauty hack die te mooi is om waard te zijn. En dat is het ook. Een dikke laag vaseline op je poriën smeren en met plastic afdekken om vervolgens je mee-eter te verwijderen, klinkt leuk, maar werkt voor geen meter. Het kan zijn dat je huid zachter aanvoelt, maar dat is het dan ook. Volgens dokter Lee verstopt die dikke laag vaseline je poriën en dat verhoogt juist de kans op uitbraken als mee-eters.

Lees ook: Dít is de truc om alle (ja, alle!) restjes mascara te verwijderen

Vaseline lost dan misschien niet al je huidproblemen op, het product is nog steeds heel goed in waar het voor ontworpen is. Plus, we weten nu wél wat we moeten doen om onze wimpers een boost willen geven.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur